‘Els esmorzars al Palau de La Zarzuela deuen ser tensos aquests dies’, comença dient aquest reportatge al diari conservador britànic The Times, titulat ‘Sexe, mentides i comptes suïssos. Les acusacions contra el rei emèrit espanyol que fan trontollar el regnat del seu fill’. És un text extens signat per Isambard Wilkinson, el corresponsal del diari a l’estat espanyol, que fa un repàs dels darrers escàndols que han posat contra les cordes Juan Carlos i una ombra de sospita sobre Felipe VI, qui malda perquè els negocis obscurs del seu pare no l’empastifin. La tensió és tan gran que com més va més rumors corren sobre la possibilitat que Juan Carlos fugi de l’estat ‘per salvar el seu fill d’una vergonya encara més gran’, segons que destaca el reportatge.
I fa un repàs de les acusacions contra Juan Carlos: dels cent milions de dòlars que va rebre el 2008 del rei de l’Aràbia Saudita i que va dipositar en un banc suís; de la part que va lliurar a Corinna Larsen, la seva ex-amant, el 2012, l’any de l’escàndol de la caiguda a Botswana en un viatge de cacera en el moment àlgid de la crisi econòmica; de les sospites d’emblanquiment de capital i del possible vincle d’aquests diners amb el cobrament de comissions il·legals en el projecte de construcció del TGV a la Meca. I també, és clar, dels milions que hauria mogut fora de l’estat espanyol mitjançant les fundacions Lucum i Zagatka, totes dues sota investigació judicial a Suïssa i de les quals era beneficiari el seu fill, Felipe VI.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.