Les manifestacions contra el racisme que hi ha a diverses ciutats dels Estats Units arran de l’assassinat de George Floyd han trobat una mena de protesta de caràcter més simbòlic. Enderrocant, pinten i, fins i tot, decapiten, les estàtues de Cristòfor Colom, considerat pels col·lectius indígenes i antiracistes símbol de la colonització i del genocidi que va cometre l’imperi espanyol a Amèrica. Dimecres, l’estàtua de l’explorador que hi ha a la ciutat de Boston va aparèixer decapitada de bon matí. En un estat proper, a Virgínia, a la ciutat de Richmond, els manifestants van fer igual amb una figura de Colom de més de tres metres. La protesta s’ha anat replicant en unes quantes ciutats i ha atemorit altres països on podria passar igual.
L’efecte en cadena també ha arribat a Minneapolis, focus de les protestes antiracistes als Estats Units perquè és on la policia va assassinar Floyd el 25 de maig. Ahir, el Moviment Indígena Americà va organitzar una protesta al capitoli de Saint Paul, seu del govern estatal de Minnesota, per a fer caure l’estàtua de Colom. La policia hi era present, però no va intervenir-hi. Els manifestants van fer-la caure amb dues cordes que havien lligat meticulosament a l’estàtua.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.

A third Christopher Columbus goes down. https://twitter.com/RitaPanahi/status/1270854304199356417