Segons Plataforma per la Llengua, el català es troba en una situació ‘d’emergència lingüística’ agreujada pel seu poc ús social entre els joves i perquè ‘l’estat espanyol no respecta els drets lingüístics dels catalanoparlants’, encara que els seus indicadors són ‘en global, relativament estables’. Ho ha explicat el president de l’entitat, Òscar Escuder, qui ha presentat en conferència de premsa telemàtica l’InformeCAT d’aquest 2020.
És un document que fa una radiografia de la salut de la llengua catalana amb cinquanta dades de tota mena. Entre les xifres llistades destaca que només el 7,5% dels qui han nascut a l’estranger parlen habitualment català a Catalunya, que menys del 15% d’habitants de la ciutat de València parlen habitualment català, que la publicació de llibres en català s’ha reduït un 15% en un any i que tot just un 20% dels llibres que s’exposen a les grans superfícies catalanes són en llengua catalana.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.