Àlvar Valls
Tot és conflicte quan es parla de llengua en l’esfera pública, tant si és per discutir-ne l’estatus en nous marcs polítics, com si és per valorar la qüestió de la normativa en l’àmbit periodístic o literari. En canvi, poques vegades té entrada en el debat públic el que és més fascinant i atractiu de la llengua: els seus mil i un registres i com s’hi juga en el món més divers de la creació artística.
Potser pels enormes problemes de la llengua, segurament no es valoren mai prou les grans aportacions artístiques que més enllà dels seus mèrits estètics, desafien les possibilitats de la llengua des de l’atreviment. Som uns afortunats, i potser encara molts no ho saben: amb la seva novel·la Entre l’infern i la glòria, Àlvar Valls erigeix un gran cant a la diversitat interna de la llengua, a la història menuda i als mites solemnes de la cultura, amb motiu de la vida i l’obra de Jacint Verdaguer.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.