Aquesta setmana entrant arribarà a les llibreries Halley 2042 d’Anna Carreras (Barcelona, 1977), una novel·la de gènere negre i ciència-ficció que publica Llibres del Delicte. Carreras va conrear per primera vegada el gènere negre amb la seva novel·la anterior, L’ull de l’escarabat, publicada la mateixa editorial, però és una autora amb un bagatge molt més llarg: va debutar el 2008 amb la celebrada Camisa de foc, i aquesta és la seva setena novel·la.
I quin punt de partida argumental planteja l’escriptora a Halley 2042? La Laia i en Lluís són germans i viuen junts. Fart de sentir enrenou sexual al pis del costat, en Lluís exigeix a la Laia que li canviï l’habitació. Ell treballa en un forn i es lleva d’hora. Ella, que escriu contes i no té horaris, accepta el canvi, però no assumeix que l’entranyable veïna nonagenària tingui una vida sexual envejable. Decidida a descobrir el misteri que s’amaga al pis del costat, la Laia inicia una innocent investigació que l’inspira a escriure un conte a temps real. El fet de conèixer l’Ovidi, un paio inanimat de vida fosca, i l’Albert, un veterinari retirat que ara fa de repartidor d’Amazon, portarà la Laia a l’epicentre d’una trama criminal en la qual es veurà enxarxada com en una teranyina.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.