pesarrodona escoltes guàrdia civil
Jordi Pesarrodona ha deixat la militància a Esquerra Republicana i les seves paraules no traspuen ni derrota ni ressentiment. Tot al contrari. Té clar per què ho ha fet i ho explica amb claredat. Encara té més clar què vol fer. El seu discurs és transparent: ‘Sembla que es traeix l’esperit de l’1-O’. Està convençut que tard o d’hora el moviment independentista trobarà una finestra d’oportunitat que li permetrà guanyar. Però no confia en l’aire del cel. Creu que la desobediència és la clau de volta. I per això matisa: ‘La lluita no violenta i pacífica només triomfa si no s’atura.’ I remarca el ‘no s’atura’. Per això fa una crítica explícita al Tsunami com ningú l’havia fet abans. És partidari de la unitat, però no abstracta, sinó que invoca els ‘lliristes’ i defensa ‘els d’Urquinaona’. No té línia de partit, fa política.
Al setembre ja havíeu deixat els càrrecs polítics amb ERC, en desacord amb el partit. Ara us heu donat de baixa. Què ha canviat per fer aquest pas?
—Va ser el cap de setmana, quan vaig veure el pacte al qual havia arribat ERC amb el PSOE d’abstenir-se a canvi de pràcticament res, perquè ja es veu que tot és foc d’encenalls. ERC claudica constantment a canvi d’una taula de diàleg que no acaba d’arribar mai, a canvi d’una gestió de competències que no acaben d’arribar, a canvi d’una renda mínima universal que no arribarà fins al 2021. Veig que ERC no va a buscar la independència sinó que pensa a gestionar l’autonomia. Hi estic absolutament en desacord. Molts ens vàrem creure que anàvem cap a la independència i ens vàrem creure l’1-O. Hi vàrem deixar la pell i ho vàrem donar tot. Sembla que es traeixi l’esperit de l’1-O.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.