diumenge, 17 de maig del 2015

Arrenca el festival Ítaca, la cita cultural més reivindicativa de l’Empordà

Diumenge  17.05.2015  06:00

Arrenca el festival Ítaca, la cita cultural més reivindicativa de l’Empordà

Avui es fa una marxa popular al Montgrí amb actuacions musicals d’Anna Roig i Kepa Junkera 

Vilaweb
El festival Ítaca pensa que la cultura és un dret bàsic i per això ja fa tres anys que aglutina diverses propostes culturals de qualitat a un preu assequible. El festival arrenca aquest cap de setmana amb una festa al Montgrí on hi actuaran Anna Roig i Kepa Junkera però fins el mes juliol ofereix una oferta de música, teatre, exposicions i col·loquis en diversos pobles de l’Alt Empordà. A més, en protesta per la pujada de l’iva cultural, les entrades del festival s’adquireixen en forma de pomes.
La Pegatina, Els Pets, Albert Pla, Juan Diego Botto o Teresa Forcades són alguns dels noms que passaran aquest estiu pel festival Ítaca, que acaba el 3 de juliol amb un concert d’Alpha Blondy a Calella de Palfrugell. Però avui el festival tot just arrenca i ho fa amb una marxa popular al Montgrí plena de referències culturals i també socials: l’encarregat de llegir el manifest d’obertura del festival serà Quim Mercé, director del teatre de Bescanó i impulsor d’una de les propostes més originals contra la pujada de l’iva cultural: vendre pastanagues enlloc d’entrades.
La jornada començarà amb un esmorzar amb productes d’aprofitament a càrrec de la campanya ‘El valor dels aliments’ i després començarà la marxa cap al castell. Al migdia, a l’interior de les quatre parets de l’antic castell, començaran les actuacions musicals: hi haurà els grup de folk Berros de la Cort, Anna Roig, els Castellers de Figueres i una representació del festival d’arts visuals FADE. En acabat, es baixarà i es farà un dinar popular a l’ermita de Santa Caterina. La jornada es clourà amb un concert d’acordió diatònic basc a càrrec de Kepa Junkera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada