dissabte, 30 de maig del 2015

La Nit del Bages per la Independència, un impuls de cara al 27-S

La Nit del Bages per la Independència, un impuls de cara al 27-S

L'acte se celebrarà el divendres 19 de juny

, Manresa | ND 30/05/2015 a les 09:46h

Presentació de la V Nit del Bages per la Independència. Foto:Aina Font Torra.

L'ANC del Bages, Òmnium Cultural, Cercle Català de Negocis i Associació de Municipis per la Independència (AMI) són les quatre entitats que organitzen, des de fa cinc anys, la Nit del Bages per la Independència, un acte que el que pretén és que, amb l'excusa d'un sopar, es posi de manifest que les forces vives de la comarca –tan socials com polítiques- naveguen en una mateixa direcció pel que fa al futur de Catalunya.

Cada any l'àpat s'havia celebrat el mes d'abril, però tal com ha explicat Jordi Corrons, president d'Òmnium Cultural del Bages, a la presentació celebrada a l'Ajuntament de Manresa "ens vam trobar que el dia que ho volíem fer coincidia amb l'acte que hi va haver al Palau Sant Jordi de renovació de la campanya d''Ara és l'hora'".

És per això que van decidir celebrar el sopar el divendres 19 de juny que, com cada any, es durà a terme a Món Sant Benet. També, i com en cada edició, des de la cúpula organitzativa es busca convidar a tres persones enteses en política perquè parlin i exposin la seva opinió sobre la plena sobirania catalana. Així, doncs, enguany trepitjaran la capital del Bages el periodista i escriptor Antonio Baños que, a més, és un dels possibles candidats per la CUP per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya; Gemma Calvet, diputada al Parlament de Catalunya per ERC, i Carles Campuzano, diputat al Congrés Espanyol per CiU.

Una edició especial

Tal com ha explicat el coordinador de l'ANC a Manresa, Toni Bozzo, "aquesta cinquena edició és especial perquè possiblement serà la darrera que es farà amb aquest format i amb aquestes circumstàncies". I és que, tal com recorda el de l'ANC, "el proper sopar que fem serà entre sis i nou mesos després de les plebiscitàries del 27-S i, per tant, estarem en plena construcció del nou estat".

En la mateixa línia ha parlat Josep Camprubí, portaveu de l'ANC a Manresa que ha volgut recordar que "el tema de l'autodeterminació ha evolucionat molt comparat amb fa cinc anys", tot afegint que "la Nit del Bages per la Independència ha de servir per impulsar totes les activitats que s'han de fer des d'ara fins el dia de les eleccions". Si l'any passat al sopar hi van assistir tres-centes persones, aquest any el que busquen els organitzadors és omplir la sala de gom a gom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada