dijous, 28 de maig del 2015

Les negociacions per l'alcaldia de Barcelona en directe-Colau: "Trias dóna per fet que seré alcaldessa"

I ARA LA COLAU...???

LA RESSACA DEL 24-M

Les negociacions per l'alcaldia de Barcelona en directe-Colau: "Trias dóna per fet que seré alcaldessa"

 La guanyadora de BC i l'alcalde en funcions es reuneixen durant una hora

 Ada Colau i Xavier Trias es reuneixen avui després que el candidat de CiU no hagi descartat seguir com a alcalde

Xavier Trias i Ada Colau, durant la reunió que han mantingut aquest dijous a l'ajuntament.
RICARD CUGAT
Xavier Trias i Ada Colau, durant la reunió que han mantingut aquest dijous a l'ajuntament.
EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dijous, 28 de maig del 2015 - 13.40 h
13.30 La reunió entre Trias i Colau s'ha prolongat més d'una hora. La guanyadora de les eleccions ha afirmat al sortir que Trias (CiU) no li ha plantejat que ell pot repetir en el càrrec, sinó al contrari: "Ha donat per fet que seré alcaldessa". Ho ha explicat als mitjans després d'una trobada "cordial" i després que Trias no descartés al matí formar una majoria alternativa a BComú en el pròxim consistori. Pel que fa a aquest plantejament inicial de Trias, ha dit: "M'ha explicat que la iniciativa no ha sigut d'ell", sinó del PP i de sectors econòmics, i Colau ha reiterat que l'alcalde entén que BComú ha guanyat les eleccions i que serà capaç de formar govern.

13.05 El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández, ha defensat un pacte que impedeixi ser alcaldessa a la candidata més votada, Ada Colau (BComú), però sense grups independentistes. En declaracions mentre Trias i Colau s'han reunit, ha recordat que ell ja havia proposat crear una alternativa a Colau abans que ho plantegés Trias, i ha reiterat que hi ha majories possibles, encara que no travessarà cap 'línia vermella': "Barcelona no pot ser la capital antisistema, però tampoc la de l'independentisme".
12.40. El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha rebutjat aquest dijous un pacte que impedeixi ser alcaldessa a la candidata més votada, Ada Colau (BComú): "No hi ha majoria raonable que sumi per tombar qui ha guanyat". "En primera instància, la persona que ha guanyat les eleccions és a qui correspon formar govern", ha afegit. En declaracions als periodistes mentre Trias i Colau estan reunits, Bosch ha dit que no és de sentit comú "un pacte a la contra per tombar qui ha guanyat i fer-ho gràcies al vot del PP".
11.50. La guanyadora de les eleccions al capdavant de Barcelona en Comú, Ada Colau, i l'alcalde el funcions, Xavier Trias, ja estan reunits a l'Ajuntament de Barcelona. Fins ara tots dos han mantingut diverses converses telefòniques des de diumenge passat i els seus equips ja han comneçat a treballar en el traspàs de poders, però encara no s'havien trobat. En les últimes hores la polèmica entre els dos dirigents ha augmentat.
11.00. Arran de la possibilitat d'un pacte, el coordinador nacional d'Iniciativa, Joan Herrera, ha dit que Trias tenia 'la legitimitat de fer pactes de govern, sempre. Però sembla antinatural sumar el PP amb ERC '. Herrera ha fet aquestes declaracions a 'El món a RAC1'. I ha afegit: "La política pot fer companys de llit exòtics, i crec que no es produirà. Potser li han dit que ho faci i ell obeeix".
09.30. El dirigent socialista Àngel Ros, que repetirà com a alcalde de Lleida, ha entrat en la polèmica i ha afirmat que veu "coherent" que el PSC doni suport a Ada Colau a Barcelona.
09.00. Les paraules de Trias contrasten amb el que va afirmar el 22 de maig, dos dies abans de les eleccions municipals. Llavors va assegurar: "És evident que la llista més votada és la que ha de governar".
08.30. Xavier Trias ha destapat la caixa dels trons a l'afirmar, en una entrevista a 'Els matins de TV-3', que és "improbable, però no impossible, que segueixi com a alcalde de Barcelona". El candidat de CiU, la segona força més votada el 24-M darrere de Barcelona en Comú --10 escons davant els 11 d'Ada Colau--, ha afirmat que hi ha "gent" que li demana que segueixi i ha obert la porta a un pacte amb el PSC i ERC per seguir governant la ciutat de Barcelona.
Ada Colau, la candidata de Barcelona en Comú, la força més votada en les eleccions municipals del 24-M a Barcelona, i el fins ara alcalde, Xavier Trias, es reuneixen aquest dijous a l'ajuntament per abordar el traspàs en l'alcaldia de la ciutat. Una reunió que s'aventura tensa, després que ahir a la nit Colau denunciés maniobres per evitar que sigui alcaldessa i, aquest matí, Trias no descartés seguir com a alcalde i obrís la porta a pactes amb el PSC i ERC. Aquí seguirem al minut les reaccions a aquest polèmica, la reunió entre Colau i Trias i tot el procés de negociació dels pactes per constituir el nou consistori.


1/2 - Des d'@ERCbcn no farem un pacte contra natura amb el PP per tombar la guanyadora de les eleccions municipals a Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada