dijous, 28 de maig del 2015

Fàtima Taleb, primera regidora musulmana a Badalona: "Sumaré en gestió de la diversitat i resolució de conflictes"

Regidor de Guanyem Badalona en Comú

Fàtima Taleb, primera regidora musulmana a Badalona: "Sumaré en gestió de la diversitat i resolució de conflictes"

Taleb acusa Garcia Albiol de mentir sobre la comunitat

La regidora musulmana de Guanyem Badalona en Comú, Fàtima Taleb.
ACN / JORDI PUJOLAR
La regidora musulmana de Guanyem Badalona en Comú, Fàtima Taleb.
EL PERIODICO
ACN / Badalona
Dijous, 28 de maig del 2015 - 10.14 h
Fàtima Taleb va arribar a Badalona quan tenia 22 anys, acabada de llicenciar en Lletres Modernes al Marroc. Es va instal·lar al barri de la Pau i, des d'allà, es va implicar en projectes socials i de voluntariat ajudant els seus conciutadans a fer tràmits amb l'Administració i fent d'intèrpret àrab.
Ha treballat a la Federació d'Associacions Culturals i Educatives de Barcelona fent mediació comunitària i intercultural, sempre del costat de col·lectius vulnerables. A Badalona també va coordinar el projecte Construïm Barri per afavorir la convivència en la multiculturalitat al seu propi barri.
Assegura que mai va pensar a fer política, fins que arriba a una de les assemblees ciutadanes de Guanyem Badalona. "Vaig anar a queixar-me perquè l'ajuntament no va permetre una festa benèfica de dones musulmanes i pel tancament d'una associació musulmana a la Salut”, explica. "És mentida que no es persegueixi la gent per raó d'origen o religió", afegeix.
Taleb retreu a l'alcalde sortint de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que hagi "eliminat els projectes d'acollida a la gent que acaba d'arribar i d'inclusió social que ajudaven a la convivència".
La futura regidora també lamenta que Albiol "considera estrangers els nostres fills que ja han nascut aquí" i reclama que es puguin recuperar projectes com els grups de diàleg interreligiós.
Segons Taleb, el col·lectiu musulmà de Badalona se sent exclòs pel seu ajuntament i reclama que es pugui acabar amb els estereotips des de l'Administració pública.
"El concepte del gihadisme també està extret de context", explica. "Gihad és l'esforç que fa cada persona en el seu dia a dia per construir, mentre que matar és incompatible amb l'islam", aclareix.
La futura regidora de Guanyem Badalona atribueix la captació de joves per part de cèdules terroristes a la "ignorància" i rebutja la idea que Catalunya sigui un punt especialment atractiu per captar joves. "Aquest és un fenomen mundial que no és exclusiu de Catalunya", insisteix Taleb.
Més notícies de Badalona en l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada