divendres, 29 de maig del 2015

Dotze entitats demanen xiular l'himne i el rei espanyol

29/05/2015
Final de Copa

Dotze entitats demanen xiular l'himne i el rei espanyol

Felip de Borbó
Felip de Borbó, a la final del 2012

Un manifest demana superar el "complexe d'esclau" i "no deixar passar cap oportunitat per manifestar la nostra voluntat de llibertat nacional"

Q. Sallés
El Singular
Entitats com Catalunya Acció, Sobirania i Progrés, CADCI, Plataforma pel Dret a Decidir, International Comission of European Citizens, Fundació President Macià, Ara o Mai!, Catalunya diu Prou, Casal per la Llibertat i la Independència de Catalunya,  Societat Catalana de Lliure Opinió, Moviment de Cultura Popular “El Sotrac” i Units per Declarar la Independència de Catalunya són les entitats que han signat el "Manifest per la xiulada a l'himne espanyol i al rei Felipe de Borbón" durant la final de Copa de demà dissabte entre el F.C. Barcelona i l'Athletic de Bilbao.

El comunicat demana superar el "complexe d'esclau"  i demana "no deixar passar cap oportunitat per manifestar la nostra voluntat de llibertat nacional" com és aquesta final. Un partit que consideren una "ocasió immillorable per manifestar una vegada més que volem deixar de ser súbdits del regne d’Espanya per esdevenir únicament ciutadans d’una Catalunya independent". Per això demanen xiular a l'himne i al rei espanyol.

Així mateix, el document retreu els que demanen no xiular per respecte. "Demanar respecte per a qui et tracta com un drap brut només pot explicar-se des d’un profund complex d’esclau", sentencia. "Estem convençuts que la immensa majoria dels independentistes tenen més dignitat i coratge que tot això. Perquè entenen que la primera condició per guanyar-se la llibertat és estar disposat a encarar-se amb qui te la nega", conclou el text.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada