dimarts, 26 de maig del 2015

Les condicions de la CUP a Podem i ICV pel front d'esquerres

26/05/2015
CUP

Les condicions de la CUP a Podem i ICV pel front d'esquerres

Quim Arrufat, al faristol del Parlament
Arrufat, aquesta tarda al faristol del Parlament - QS/ElSingular

Arrufat avisa que la centralitat passa per assolir la sobirania i desvincular el procés constituent català a l'espanyol. Recorden als ecosocialistes que no ho poden fiar tot a una resposta a espanyola

Quico Sallés (Parlament)
El Singular
La CUP no tanca la porta a bastir un front d'esquerres per concórrer a les eleccions del 27-S. Així ho ha explicat, el diputat cupaire, Quim Arrufat, aquesta tarda des dels faristols del Parlament. Ara bé, la CUP posa condicions per tal de bastir una candidatura unitària sempre que no se "subordini" el procés a l'agenda espanyola.

Per una banda, la CUP demana el compromís de Podem per un procés constituent a Catalunya. Això és, entendrien que s'obrís un procés constituent a Espanya que reconeixès el dret a l'autodeterminació de Catalunya i si no és així, que reconeguin l'obertura "d'un procés constituent a Catalunya". La CUP vol, doncs, que Podem desvinculi el procés constituent de Catalunya al que pretengui per Espanya si a la resta de l'Estat no ho accepten.

Així mateix, Arrufat ha estirat les orelles a ICV perquè entenen que és un error, tal i com explica Dolors Camats, que "sigui una coalició per fer fora la dreta". "Si això és així és molt pobre", apunta Arrufat que vol anar molt més enllà com és obrir un "procés constituent de plena sobirania". Per altra banda, el diputat cupaire els ha demanat que no confiïn en la reforma estatal perquè "és una sortida que porta la frustració".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada