dilluns, 11 d’abril del 2016

"Guardiola ens deixava amb la boca oberta"

L'EXPERIÈNCIA D'UN EXBLAUGRANA A OCEANIA

"Guardiola ens deixava amb la boca oberta"

Dimas, el capità del Pep en aquell Barça B de Busquets i Pedro, triomfa ara a Australia

"Guardiola ens deixava amb la boca oberta"
Diumenge, 27 de març del 2016 - 20:27 CET
"Guardiola ens deixava amb la boca oberta"
El juny del 2008, mentre la selecció espanyola de Luis Aragonés caminava a Àustria cap a l’Eurocopa que obriria el seu gloriós cicle de triomfs, al Miniestadi es gestava el primer èxit com a tècnic de Pep Guardiola. El Barça B, campió de Tercera, va aconseguir també l’ascens després de doblegar el Barbastre davant 10.000 espectadors.


«Com a entrenador ja sóc una mica menys incògnita. Ha sigut un orgull tenir aquest equip. Han sigut humils tot i que alguns podrien estar més amunt», va reflexionar llavors el Pep. En aquella plantilla hi havia Busquets, Pedrito i Thiago, entre altres. Dimas Delgado (Santa Coloma de Gramenet, 1983) n’era el capità. Ara triomfa a Austràlia, on lluita per guanyar la Lliga al Western Sydney Wanderers.
Format a la Grama, on va acariciar l’ascens a Segona A a Irun, va marxar al filial del Barça el 2006. Va fer la pretemporada amb el primer equip de Frank Rijkaard i va debutar en un amistós el 2007 a Sud-àfrica abans de posar-se a les ordres d’un tàndem inoblidable: Guardiola i Tito Vilanova.
«L’arribada del Pep va ser un plaer. Era digne d’escoltar. Ens deixava amb la boca oberta. Quan ell parlava tots callàvem, vam aprendre coses per a tota la vida. A més, havia jugat en la mateixa posició que jo, era un mirall per a mi. A tots ens hauria agradat assemblar-nos-hi», recorda Dimas.
El migcentre no oblida aquelles xerrades i exercicis amb l’actual preparador del Bayern. També té paraules boniques per al seu ajudant, desaparegut el 2014 per un càncer. «El Tito li va aportar moltíssim al Pep. Mai he vist ningú que sabés més de futbol que ell. Era extraordinari. El record amb moltíssim afecte», explica el colomenc, que també va coincidir amb Vilanova a la Grama. El Tito acabava la seva carrera i un jove Dimas començava la seva.
Tot i que han passat gairebé vuit anys, Dimas manté contacte amb la major part dels seus excompanys del Barça. «Érem un gran grup d’amics». Li agrada, per exemple, veure com Busquets s’ha convertit en una estrella mundial. «Ens ha sorprès una mica a tots. L’evolució del Sergio ha sigut brutal. Guardiola sabia el potencial que tenia. Només ell ho va saber veure». De Pedro es queda amb la seva rapidesa i murrieria. «Se n’anava de tots, era una cosa innata».

PER CASUALITAT

Va deixar el Barça per jugar a Primera amb el Numància, on va estar tres anys abans de passar pel Cartagena i el Recreativo de Huelva, on el va entrenar Sergi Barjuan. Ara veu amb tristesa com s’enfonsa el Decano, a un pas de la desaparició. «Em fa moltíssima pena, allà hi vaig conèixer gent extraordinària que estima aquell club com si fos la seva família».
L’última temporada a Huelva va ser, precisament, la que va marcar el canvi de rumb de Dimas l’estiu passat. Els problemes extraesportius el van afectar moralment. La proposta d’Austràlia li va sortir gairebé per casualitat. Va desestimar tres ofertes per seguir jugant a Espanya a Segona i es va apuntar a la llista de jugadors sense equip de l’AFE.
«Un dia vaig sortir de l’entrenament i vaig rebre la trucada per jugar allà. Al principi em va xocar una mica, però estava avorrit i cremat. Em venia de gust conèixer món i no me’n penedeixo gens. A Sydney hi estic molt bé, em fan sentir una persona especial», reflexiona el migcentre.

AMB LA SEVA DONA SORAYA

Vuit mesos després d’emprendre un sorprenent viatge, Dimas només té elogis per a la seva experiència, fins al punt que ha renovat per una altra temporada. Va deixar la família i els amics per volar amb la seva dona, Soraya, a 18.000 quilòmetres i l’aposta ha sigut un èxit. El seu company Andreu Guerao, també exblaugrana, havia marxat dues setmanes abans que ell i n’hi va donar bones referències. Aquella va ser l’empenta definitiva per acceptar.
Al Wanderers, a més, hi juga el defensa cordovès Alberto Aguilar. Andrés Carrasco, el tècnic que va estar en les categories inferiors del Barça, el Sabadell i el Dinamo Tbilisi de Geòrgia, és l’ajudant del croat Tony Popovic, que dirigeix l’equip des del 2012.

GUILLERMO AMOR, A ADELAIDA

Queden dues jornades per al final de la Lliga i el Wanderers lluita pel títol amb el Brisbane Roar, el líder, i l’Adelaida United, el conjunt dirigit per Guillermo Amor. Al Coast Mariners, el cuer de la Hyundai A-League, hi juga el veterà Luis García (37 anys), l’exdavanter del Barça i el Liverpool.
Dimas encara no ha tornat a Espanya des que va anar a Sydney, una ciutat que l’ha captivat. «És una passada, té moltíssimes coses per veure i una qualitat de vida brutal. El clima és bo, les platges genials i la gent molt amable. T’ajuden en tot el que poden».

EMIGRAR PER MILLORAR

El centrecampista és un clar exemple que a vegades val la pena emigrar per canviar-ho tot. A Huelva va passar un últim any terrible; a Sydney és feliç, tot i que enyora la seva gent. «I també el pernil», somriu.
Del Barça sempre en tindrà un grat record. «Devia fer alguna cosa bona per estar en el millor club del món. No tothom té aquesta sort», sentencia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada