dimecres, 13 d’abril del 2016

Tàrtar de sardines i maduixes



Tàrtar de sardines i maduixes




 
Totmedia
elMón, abans El Singular.



Tàrtar de sardines i maduixes
Tàrtar de sardines i maduixes   |   Anna Murgadas


Alguna vegada ja us he dit que heu de confiar molt en qui us ven el peix, ja feu un salmó amb mel i farigola o un arròs amb calamarsons i fonoll marí. Sempre. Si alguna vegada us flaqueja l'adhesió i el respecte que mereixen a la peixateria, els recuperareu de cop amb aquesta recepta. Sorprenent? Segur. Però les maduixes i les sardines combinen molt bé. A més, aquest és un tàrtar que podeu servir fresquet, que de cara a l'estiu sempre va bé. L'única dificultat: filetejar les sardines. Proveu-ho. Adorareu per sempre més la vostra peixatera.

Ingredients (per a quatre persones)
12 sardines
12 maduixes mitjanes
1 ceba tendra mitjana
1 llima petita
1 cullerada de postes de mostassa de vi
1 rajolí de crema de vinagre balsàmic de Mòdena

Espremeu la llima i poseu el suc en un bol. Filetegeu les sardines i talleu-les a daus petits, de mig centímetre. Poseu-los al bol amb la llima i assegureu-vos que el peix queda ben amarat amb el suc i deixeu-ho macerar. Sóc conscient que un tàrtar és carn crua, però macerar les sardines us permetrà rebaixar-ne una mica el gust, el salat.

Igual que amb els filets de sardina, talleu les maduixes i les cebes tendres a daus petits, de mig centímetre. Incorporeu-les al bol i afegiu-hi una cullerada de postres de mostassa. Jo he triat la mostassa de vi però, com sempre, tot són gustos. Si sou dels que no us agraden les maduixes, que ja és ser, podeu canviar-les per mango, poma àcida o la fruita que us vingui de gust. Serà francament complicat que no hi encaixi.

Un cop teniu tots els ingredients al bol, barregeu bé la mescla i emplateu-ho. Per fer-ho us recomano utilitzar un motllo; un cercle dels que es fan servir per això. Ompliu-lo, pressioneu el contingut amb suavitat i, amb la mateixa cura, retireu el motllo. Poseu-hi al damunt un rajolí de crema de vinagre i ja ho teniu. Ho podeu servir sol o amb unes torradetes amb mantega...
Tàrtar de sardines i maduixes
Tàrtar de sardines i maduixes   |   Anna Murgadas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada