coca de poma1
Ingredients:
250 g de sucre
250 g farina pastissera
4 ous
1 sobre de llevat Royal
ratlladura d’una llimona petita
100 g oli de gira-sol
1 iogurt de llimona
un polsim de sal
50 g panses de Corint
1 copeta de conyac
6 pomes golden
gelatina de poma (optatiu)
Elaboració:
Tindrem les panses de Corint en remull amb el conyac.
Batem els ous i el sucre fins que blanquegin. Hi afegim la ratlladura de la llimona. I després el iogurt, l’oli i el polsim de sal. Després ja hi podrem afegir la farina barrejada amb el llevat. Ho barregem.
Agafem una plata untada amb mantega i farina i hi tirem la barreja. Després les panses de Corint escorregudes i un rajolí de conyac.
Tallem les pomes per la meitat, pelades, els hi traiem el cor i els hi posem una mica de llimona perquè no s’enfosqueixin. I les tallem ben finetes. Les puntes de dalt i de baix les posarem a trossos dins de la pasta. I els altres trossos de poma, en forma de mitja lluna, els posarem encavalcats. Primer cap a una banda i després cap a l’altra (tal com veieu en la foto), fins que la pasta quedi coberta per la poma. Tirem un polsim de sucre per sobre de la poma.
Precalentem el forn a 180°, posem la plata a dins quan estigui calent i fem coure la coca entre 35 i 45 minuts (això depèn de cada forn). La traiem i quan sigui freda la podrem pintar amb una mica de gelatina de poma, perquè quedi brillant.


(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)