diumenge, 24 d’abril del 2016

SANT JORDI AL MÓN, Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea

SANT JORDI AL MÓN, Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea


Dimecres, 20 d'abril de 2016

La Delegació del Govern de Catalunya a Itàlia organitza la presentació del manga “Sant Jordi” de Nicola Piras a l’Alguer

El Sant Jordi també es viurà a Itàlia amb diverses activitats organitzades per promocionar la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya

20160420_StJordiIT
El proper diumenge 24 d’abril a les 18h la Biblioteca San Miquel de l’Alguer acollirà la presentació del manga “Sant Jordi” del jove alguerès Nicola Piras. Un acte, organitzat en col·laboració amb la Llibreria Il Labirinto, que servirà per inaugurar la nova seu de la Biblioteca San Miquel a l’Alguer i donar a conèixer la llegenda de Sant Jordi al públic alguerès.
Aquesta no serà l’única activitat organitzada per la Delegació del Govern de Catalunya a Itàlia: divendres 22 a la Galleria Alberto Sordi de Roma es regalarà una rosa a totes aquelles persones que hagin comprat un llibre a la llibreria Feltrinelli Roma Colona, situada en aquesta elegant galeria d’estil modernista al centre de la capital italiana. L’acte, que compta amb la participació de l’Agència Catalana de Turisme, també servirà per promocionar les destinacions turístiques catalanes.
Altres esdeveniments previstos a Itàlia en el marc de la Diada de Sant Jordi són:

 Torí, 21 d’abril. ‘Roses i llibres a Torí’, tarda dedicada a la literatura catalana contemporània a Itàlia. L’esdeveniment forma part del programa ‘Torino che legge’ (18-24 de abril), setmana de la lectura organitzada per l’Ajuntament de Torí i el Forum of The Book, entre d’altres. S’ha programat un debat entre alguns escriptors catalans publicats a Itàlia l’any 2015: Martí Gironell (El primer heroi), Marc Pastor (Bioko), Sílvia Soler (L’estiu que comença), i Eduard Márquez (L’últim dia abans de demà). La conversa serà dirigida per Veronica Orazi, professora de la Universitat de Torí, i comptarà també amb la participació, a la tarda, del poeta de l’Alguer Antoni Coronzu. Tots els actes del programa ‘Torino che legge’ finalitzaran a la Plaza San Carlo el 23 d’abril, amb la festa ‘Una Rosa di libri, Portici di carta per Sant Jordi’. L’objectiu és donar a conèixer al públic de Torí la cultura literària i lingüística catalana, i reflexionar sobre la repercussió que té en el sector editorial italià.

Venècia, 27 d’abrilParticipació del poeta David Jou al ‘Festival Incroci di poesia’ . Per altra banda, la Universitat Ca’Foscari de Venècia acull diverses activitats relacionades amb el 4rt cicle @primavera_en_.

Venècia, 2 de maig. Xerrada de l’escriptor Martí Gironell a la Universitat Ca’Foscari de Venècia. En el marc de les activitats del quart cicle #primavera_en_català, Martí Gironell parlarà de les seves novel·les, posant especial atenció al seu últim llibre,Strappo, la novel·la sobre l’espoli del romànic català.



http://afersexteriors.gencat.cat/ca/detalls/noticia/La-Delegacio-del-Govern-de-Catalunya-a-Italia-organitza-la-presentacio-del-manga-Sant-Jordi-de-Nicola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada