dijous, 11 de juny del 2015

59.000 peticions per expulsar el Barça i l'Athletic de la Copa del Rei

08/06/2015
xiulada

59.000 peticions per expulsar el Barça i l'Athletic de la Copa del Rei

Els xiulets, element comú
Els xiulets, element comú entre les dues aficions - JORDI BORRÀS

El promotors intenten una acció espanyolista contra la xiulada a través de la plataforma Change.org

Bernat Vilaró
El Singular
59.000 persones han signat una petició per expulsar el Barça i l'Athletic de Biblao de la Copa del Rei, com a conseqüència de la monumental xiulada en la final disputada el 30 de maig al Camp Nou. Els promotors volen enviar la sol·licitud a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) mitjançant la plataforma Change.org, i tenen l'objectiu d'arribar a les 75.000 signatures. Així, li'n falten encara 16.000.

El text que justifica la petició explica que "per la contínua falta de respecte mostrada per aquests dos equips, els seus presidents i la seva afició, xiulant el seu himne -que és el de tots els espanyols-, així com el menyspreu als seus símbols -que és la bandera nacional d'aquest país-, sol·licito a la RFEF l'expulsió immediata d'aquests equips de la competició esmentada".

"Això és un esdeveniment esportiu i no la plataforma de determinats partits polítics o grups independentistes per a la propagació de la seva política endofòbica que només busca la sedició d'Espanya", diu el text. Alguns dels usuaris que han signat la petició han deixat els seus comentaris: "No mereixen participar en aquesta competició ja que no respecten la seva pàtria. Viva España i viva el Rey!!".

D'altres afirmen que han signat la petició perquè "no es respecta la meva llibertat d'escoltar l'himne d'Espanya", i un altre signant explica que "vaig ser un antic culé dels que plorava quan perdia, però el supremacisme racial i l'odi al meu país domina avui el club. Boicot al racisme a l'esport".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada