dimarts, 9 de juny del 2015

Salut i Ensenyament col·laboren per convèncer les famílies amb nens no vacunats que no vagin de colònies

SALUT

Salut i Ensenyament col·laboren per convèncer les famílies amb nens no vacunats que no vagin de colònies

El secretari de Salut Pública, Anton Mateu, recomana que els menors no vacunats de la zona de la Garrotxa evitin els llocs amb grans concentracions de gent perquè "són vulnerables" al bacteri de la diftèria

En una entrevista al programa Els Matins, de TV3, el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha recordat que hi ha pocs actes "tan solidaris" com la vacunació: "Et vacunes tu i vacunes el grup", ha assegurat. Com a la gran majoria de països, la vacunació a Catalunya i a Espanya no és obligatòria. No obstant això, Mateu recomana que els menors de la zona de la Garrotxa que no estiguin vacunats no vagin de colònies aquest estiu i evitin també les grans concentracions de gent ja que el bacteri de la diftèria continua viu.
"És una recomanació perquè no podem obligar", ha reconegut Mateu. La conselleria de Salut ha demanat a la d'Ensenyament el llistat d'empreses que organitzen colònies i casals d'estiu a la zona d'Olot i la Garrotxa. "Col·laborarem amb Ensenyament per intentar convèncer a aquestes persones [els no vacunats] ja que són vulnerables a les grans concentracions", ha dit el secretari de Salut Pública.
Ahir va saber-se que vuit nens que havien estat companys de colònies del nen d'Olot són portadors del bacteri de la diftèria. "Si els vuit nens d'Olot que són portadors de la diftèria no estiguessin vacunats, ara estarien malalts", ha destacat Mateu.
Els pares, dobles víctimes
Segons Mateu, cada anys es posen tres milions i mig de dosis de vacunes a Catalunya. "Hem d'aconseguir cobertures de vacunació del 95%, que són les que tenim, perquè si no els bacteris o virus troben una escletxa per colar-se", ha dit Mateu, qui creu que el nombre de contagis de diftèria no anirà a més.
 Pel que fa als moviments antivacunes, Antoni Mateu ha reconegut que "està preocupat" per determinades informacions que corren per la xarxa i que no tenen evidència científica. "No hi ha discussió possible. Si s'han eradicat malalties és perquè existeixen les vacunes", ha destacat. "Nen vacunat, nen protegit", ha afegit. Mateu ha parlat amb els pares del nen de sis anys d'Olot, que continua ingressat en estat greu a l'Hospital de la Vall d'Hebron, i als que ha qualificat de "dobles víctimes". "S'han adonat que la decisió [de no vacunar] no va ser encertada".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada