dimarts, 9 de juny del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (24). ABANS I DESPRÉS DEL 24M -( 2 ara de 4) Duran i Lleida toca el voraviu al procés amb la seva Des-unió- Ara l'important és la gran victòria del Barça i el seu Triplet.

Articles del Víctor 

03-08.06.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (24). ABANS I DESPRÉS DEL 24M -( 2 ara de 4). No podia ser d'altre que toqués el voraviu al procés, que l'inefable Duran i Lleida amb la seva Des-unió. Ara l'important és la gran victòria del Barça i el seu Triplet.
Actualitat i vivències.
Sembla que estigui predestinat, des de fa dies, a parlar més de futbol i del Barça que d'altra cosa. Ja m'agrada i més quan guanya. Encara que he de reconèixer que no en sóc pas un expert, però la temporada m'ha portat a això, i..., ...i per això que començo a escriure l'article quan fa unes quinze hores que el Barça de Luis Enrique , amb penes i treballs, al de Berlín ha aconseguit guanyar la seva cinquena Lliga de Campions (Champions), després d'aconseguir, de nou, seguin la proposta de Polònia!!! Lliga, ...Copa, ...i Champioooons...”, el segon Triplet del qual en podríem anomenar l'Època Moderna, amb un partit d'infart, amb una Juve lluitadora fins a la fi,– encara que a mi personalment em va agradar més la final de la Copa del Borbó/Dictador. Amb el famós gol de Messi, que és per emmarcar, - i que per casualitat el vegué en directe, hom que no és un espert ja va veure que era un gol excepcional, el millor del món-, segurament em va agradar més per que ho feia contra l'Atlètic de Bilbao, pel Camp Nou, per l'afecció, els murals i sobretot per La Gran Xiulada... El continuo al davant de la tele, la ràdio, internet, l'ordinador i tutti quanti, a les vuit de la tarda quan ja està en marxa la Rua que mes del Triplet s'hauria de dir de l'Smarfhone. Mentrestant un altre equip català, el Girona, que podia pujar a Primera Divisió de manera directa si guanyava el partit contra el Lugo i que al minut 92 van empatar, i després d'un gol anul.lat, va perdre les possibilitats que tenia. Hi hagué l'aturada del partit quan mancaven 40 segons i després es varen tornar a jugar, una cosa esperpèntica i surrealista, amb una tangana sense precedents que encara porta cua. 
 A part del Barça, del futbol i de la tirallonga d'emocions viscudes per l'afecció blau-grana, per Catalunya i pel món, i de la decepció momentània del Girona , també, des del punt de vista del Procés han passat d'altres coses i no sempre bones per anar cap a la independència... i sinó mireu:

Duran i Lleida i la seva Des-Unió.
 Del Duran i Lleida i de les seves filigranes n'hem parlat sobradament, potser ara millor que mirem que diu la filla de Manuel Carrasco i Formiguera, històric dirigent d'Unió, afusellat durant la Guerra Civil pels franquistes. Rosa Maria Carrasco en una entrevista al programa “2324” del Canal 3/24, va atacar durament a Josep A. Duran i Lleida, dient que: “És l'home invisible. No és mai enlloc, però actua de sotamà, i de quina manera!”, i també: “Intenta parlar amb mi, però ja li he dit que no acostumo a dinar amb l'home invisible” , o que: “En Duran, en aquests moments, no hi toca” , aclareix que membres de la direcció, com Joana Ortega, "s'han deixat enganyar" amb una proposta, que no pregunta directament sobre la independència i que l'han aprovat. Dient que està en contra de la pregunta formulada per la direcció per la consulta interna del 14 de juny.
 La pregunta trampa d'Unió, que només entenen ells.
Més d'un miler de militants, amb dotze membres de la direcció, van reclamar que es pogués votar sí o no a la independència, la pregunta senzilla i concreta era: “Voleu que UDC es comprometi per una Catalunya independent en el marc de la UE?” i entre els signants hi ha Núria de Gispert, presidenta del parlament, Joan Rigol president del PNDD, i Antoni Castellà líder del sector sobiranista,dos membres del govern i tres diputats, entre d'altres. Amb un comitè de govern molt dividit. Disset membres a favor de la proposta i nou en contra, amb abstencions.
La pregunta de la direcció, embolica que fa fort.
Però la pregunta que anirà als militants és: “Voleu que Unió continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d'acord amb els següents criteris?”, que són:
'1. Sobirania. Sense renunciar ni posar límits a l'aspiració de plena sobirania per a Catalunya.
2. Democràcia. Prenent totes i cadascuna de les decisions de forma netament democràtica, de manera que cadascuna d'elles gaudeixi de la majoria de vots de la ciutadania.
3. Diàleg. Gestionant el procés des del diàleg entre el govern de Catalunya i el de l'Estat. Un diàleg sense renúncies prèvies i amb voluntat de persistència, com a millor garantia de guanyar complicitats al si de la Unió Europea.
4. Seguretat jurídica. Garantint en tot moment la seguretat jurídica, excloent tant una eventual declaració unilateral d'independència com l'obertura d'un procés constituent al marge de la legalitat.
5. Europa. Descartant qualsevol escenari que pugui situar Catalunya fora de la Unió Europea.
6. Cohesió. Vetllant, en tot moment, per la cohesió social i territorial de la nostra nació.'

*Actualitat i vivències, és només,un títol que he incorporat a aquest article, perquè ja sabeu que d'ençà que vaig començar hi poso una part dels esdeveniments i comentaris que passen durant els dies d'un escrit a l'altre, i que moltes vegades ho allargo en demesia. Sota a aquest títol i procuraré agrupar tot el que passi i no estigui directament relacionat amb el Procés Sobiranista. * Per exemple, tenia una serie d'apunts - que no ús posaré, ...- dels partits de la Lliga, Copa i Champions i dels seus èxits evidents, a les que no insistiré molt, ja que se n'ha parlat “ urbi et orbi”
 Mentre hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència... i de debò, parlarem de la gran xiulada.
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada