dimarts, 23 de juny del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (26). ABANS I DESPRÉS DEL 24M - (4 de 4). ARA ÉS L'HORA.- 100 dies del 27S, i tot bull de mala manera. La destrossa d'Unió i la crida de Mas a les entitats sobiranistes.

Articles del Víctor

19/21.06.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (26). ABANS I DESPRÉS DEL 24M - (4 de 4). ARA ÉS L'HORA, i estem a 100 dies del 27S, i tot bull de mala manera. La destrossa d'Unió i Mas fa una crida a les entitats sobiranistes.

Actualitat i vivències.
Avui 19 de juny som a un dia per començar els cent dies pel 27S – malgrat el President Espanyol, que diu que vetllarà perquè no es vulneri la “sobirania nacional” - , quan estem a dos dies per què diumenge a la tarda, a les 18,58 arribi l’estiu astronòmic, que, diuen, amb un temps variable pot fer perillar algunes revetlles amb ruixats i xàfecs de tarda , - encara que si tenim de dir la veritat ja fa temps que som a l'estiu, per l'acció del Canvi Climàtic que cada dia n'és més present arreu del món mundial,fa poc n'ha parlat el Papa Francesc i si no ens espavilem el carro ens va pel pedregar-. 

 I el “Xou” d'Unió sembla que arriba a la seva fi.
Vàrem acabar l'altre dia amb el “Xou” d'Unió , i que aquests dimecres al migdia sembla que s'ha acabat la primera part.Però sobretot és que ja fa dos dies ha començat el que molts esperaven, que Unió s'ha partit en dos i a partir d'ara va separada , en teoria, de CDC (Convergència Democràtica de Catalunya ), a part d'això els crítics d'Unió (sobiranistes) es constitueixen en plataforma i donaran suport a la llista que elabori el president de la Generalitat, Artur Mas, en les eleccions plebiscitàries del pròxim 27-S. Dijous que bé es donaran més detalls sobre la plataforma, que s'anomenarà Hereus Unió 1931. No tenen intenció d'abandonar la militància d'Unió malgrat donar suport a una candidatura diferent de la del seu partit. De fet això serà més llarg que un dia sense pa, n'anirem parlant.
 
Per cert tots els Duran, - i permeteu-me l'acudit fàcil - es veu que duren molt com diu el seu nom, i si no també ho podem veure amb el grup anglés format a principis dels anys vuitanta a Birmingham i que es diu Duran Duran i precisament demà dissabte actuaran per primera vegada al Sónar 2015, i encara continuen tan “panxos” com l'inefable Duran i Lleida que no para de posar pals a la roda i que no plega ni amb fum de sabatots.” 
 Comencen les noves iniciatives d'ANC, Òmnium i AMI... 

S'han torna't a posar en marxa el grup de noves accions de les entitats sobiranistes l'ANC i Òmnium i l'AMI, que una altra vegada porta el títol d': Ara és l'Hora, i que ara dirigeix l’exeurodiputat d’ICV Raül Romeva, que inclou l'ANC i Òmnium,la campanya vol fer la mobilització “més potent de la nostra història”, amb una sèrie d'accions des d'ara fins a la Diada per a guanyar tanta gent com sigui possible en favor de la independència amb vista al 27-S. Fins a arribar a la mobilització de la Meridiana de l'Onze de Setembre, de moment ja han posat en marxa el que s'anomena “la macro conversa”, que consisteix a fer 1,2 milions de trucades a milers de persones per explicar que está en joc el 27-S. És per això que s'ha editat un vídeo amb el títol de 27S : On tot comença!/ TotComença27S, un títol complicat, però un vídeo entenedor. Parlant de títols també tenim el de: Sabem on anem - 27º 9' 2015'', amb aquest títol l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja prepara desenes d'accions arreu del territori i del món abans de l'acte de la Meridiana de l'Onze de Setembre de 2015. Aquesta setmana Raül Romeva en una entrevista al programa “Els Matins” de TV3 es va mostrar contundent desmentint que els independentistes hagin dividit Catalunya, i digué: “Ens acusen de dividir el país, però el país està ja dividit entre els que estan per la democràcia i els que no. I aquesta divisió s’ha de començar a trencar”,
Polítiques de Pactes o Aquelarres Polítics (1).
No m'ho volia pas deixar , perquè ara hi ha tal quantitat de notícies de tots tipus que la majoria es quedaran al tinter informàtic. Perquè sobretot hem de fixar-nos bè en el munt de pactes que s'han fet , tant a Llevant com a Ponent, de dalt de baix, a l'esquerra o - l'extrema esquerra i a la dreta o - l'extrema dreta. En alguns casos s'assembla molt a la quadratura del cercle o com deien a la pel.licula “Il Gattopardo”, canviar-ho tot per no canviar res. Abans en molts casos, es deia que en política quan calia es pactava amb el dimoni, que en molts casos era com un dimoni dels Pastorets, però ara és diferent, ha sortit els més baix, cruel de l'anima política i el 101% s'ha prostituït en pactes que tothom s'ha inventat segons li convenia i no li han fet pestes d'anar a dormir amb aquell que durant la campanya Electoral li havia dit per activa i per passiva de Cul d'Olla a n'anamunt, i amb tot aquesta Orgia o Aquelarre polític que enriu-te de les Orgies Romanes o de l'Akelarre de Cervera i que s'assembla més a les pintures infernals del Bosco o la part més negra de la Divina Comèdia de Dante que a d'altra cosa. 
 Amb les colades de la Colau, la destrossa d'Unió, la crida de Mas a les entitats sobiranistes i més espectacles polítics, que exposarem més endavant. Us desitjo unes bones revetlles de Sant Joan i Sant Pere i un bon solstici d'estiu. I hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència... 
Víctor Lluelles i Cardona
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada