dimarts, 2 de juny del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (23). ABANS I DESPRÉS DEL 24M - ( 1 de 3) - I ara s'ha colat la Colau …

Articles del Víctor


20.05/01.06.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (23). ABANS I DESPRÉS DEL 24M - ( 1 de 3).Ciutadans diuen que volen impedir la mobilització a la Meridiana del proper l'11S. Wert no para en els seus atacs al català en vigílies electoral. Ferrari obrirà un parc temàtic a Catalunya. I ara s'ha colat la Colau …
Desprès del 24M.
Ja ha passat el 24M i com aquell que no vol la cosa, han passat les Eleccions Municipals més complicades i més dures de la història de Catalunya.
Un 24M, amb grans canvis.
Quan manquen uns 120 dies pel 27S, en teoria al voltant de 4 mesos, fa una setmana justa que han passat les Eleccions del 24M, unes eleccions que ho han capgirat tot i tot arreu, amb un daltabaix sense precedents i que cada dia que passa els “xous” són més exagerats per aconseguir Governs Municipals i Autonòmics. No cal posar llistes, perquè cadascú ho té proper. Duran aquesta setmana ja s'ha pogut veure com amb els resultats el munt de partits nous i no diguem d'Associacions d'Electors de tot tipus, així com la pujada de Podemos i de les seves marques blanques. Parlant de Marques Blanques, tenim una de les més grosses, que és C's, Ciutadans o com es diu ara Ciudadanos per les Espanyes, un partit que per uns diuen que és d'esquerres i d'altres de dretes, una marca blanca complementaria del PP o del PSOE, d'on n'ha tret molts vots i que de passada s'ha cruspit pràcticament l'UPyD , també del Club dels Unionistes. Però la bona noticia és que així el PP ha perdut gairebé totes les majories locals, però sobretot dels seus feus més durs: el País Valencià, les Illes Balears, etcetera, on ho estaven destruïn tot. 

I ara la Colau...?
Però en teoria un dels grans canvis del 24M, es, ho serà Barcelona, es l'Ada Colau que amb els seus 11 regidors - i és la primera formació en nombre de vots -amb la seva Barcelona en Comú enfront dels 10 de l'Alcalde Actual, el convergent Xavier Trias. ( I així deixeu-me dir que s'ha colat la Colau...) i que ja es veu guanyadora, mentre que alguns diuen que amb el que ha promès, abans i després de la campanya electoral, si decep a uns i als altres, - sobretot als seus incondicionals-, li pot anar el carro pel pedregar.
Com alguns sabeu- i no em vull estendre molt - aquest passat dilluns 18 de maig vaig retornar de Munic amb un vol de Lufthansa que tenia de sortir de Munic direcció Barcelona a les 12,40 hi ho va fer a les 13,17, amb més de mitjà hora de retard, encara que al final va arribar força d'hora. Però al que anàvem. En aquest vol, hi havia unes senyores de Barcelona que s'assegueren darrere nostre, i en un moment determinat vaig sentir que deien. millor dit cantaven, alguna cosa com : “Baila, baila la Colau...,baila, baila la Colau...!”, i llavors vaig pensar: Crec que guanyarà l'Ada Colau. Si, només per escoltar la tonada que canturrejaven aquelles mestresses que anaven amb nosaltres en el vol Barcelona- Madrid. I com heu pogut comprovar així va ser … i ara que …” 
I ara s'ha colat la Colau …
Doncs si aquesta Colau que deien les viatgeres i hom va endevinar, s'ha colat a la vida barcelonina i catalana - i deixeu-me fer l'acudit faci'l -, i sembla que vol fer canvis radicals en moltíssims aspectes i que ja en parlarem més extensament.
.............................. 
 
Les economies que més creixen són de l'arc mediterrani.
I avui, dilluns de la segona Pasqua, s'ha sabut que on pujat més el PIB en tot l'Estat espanyol, ho ha fet a gràcies a les economies de l'arc mediterrani, doncs el País Valencià, les Balears i Catalunya van créixer per sobre d'un 3,1% interanual entre gener i març com diuen els càlculs de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIRef), un òrgan creat a instàncies de Brussel·les per vetllar pel compliment del dèficit a l'Estat. Però les que van fer amb més força van ser el País Valencià i les Balears, amb una estimació del creixement del PIB interanual del 3,4%, mentre que Catalunya arribar just al 3,1% i així és com la mitjana de l'economia espanyola va arribar fins a un 2,7% interanual durant el primer trimestre, tot i així només es preocupen de fer una Espanya radial. Per això també ens caldria la independència.
 ....................
Amb aquest espectacle polític en marxa, hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència... i parlarem de la gran xiulada.
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada