divendres, 5 de juny del 2015

Grècia no accepta l'última proposta dels prestamistes



LA CRISI GREGA

Grècia no accepta l'última proposta dels prestamistes

Grècia no accepta l'última proposta dels prestamistes

El ministre d'economia hel·lè George Stathakis ha assegurat que tot i que endarrereixen el pagament del deute a l'FMI negociaran per millorar les dures condicions imposades

La bandera grega oneja a l'Acadèmia d'Atenes.
AP / Petros Giannakouris
La bandera grega oneja a l'Acadèmia d'Atenes.
EL PERIÓDICO / BARCELONA
Divendres, 5 de juny del 2015 - 11.12 h
Grècia ha tornat a dir que no. El ministre d'economia hel·lè George Stathakis ha reafirmat avui que no acceptaran l'última proposta dels prestamistes internacionals i que negociaran perquè es relaxin les dures condicions imposades.
L'FMI i altres prestamistes havien proposat un pacte de cedir diners a canvi d'aplicar reformes estructurals, cosa a la qual ja es va oposar el primer ministre Alexis Tsipras exigint canvis en les condicions de l'ajuda prestada per evitar la fallida. Per això es tornarà a ajornar el pagament del deute grec.
Stathakis ha assegurat que Grècia té els diners per pagar als prestamistes però que havia acceptat una oferta de l'FMI per agrupar-lo en quatre pagaments repartits durant el mes de juny amb un valor total de 1.600 milions d'euros. “Estem preparats per seguir negociant”, ha remarcat a la ràdio BBC. El ministre també ha reiterat que no s'acceptaran els ajustos fiscals proposats per al 2015 i el 2016.

DINS DE L'EURO

Preguntat sobre si Grècia està preparada per pagar a l'Eurozona, Stathakis ha assegurat que Syriza té el mandat popular d'acabar amb les polítiques d'austeritat i no per sortir de la Unió Europea. “Tenim el mandat de quedar-nos dins de l'euro i canviar les condicions per treure un bon acord amb els nostres companys europeus”, ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada