dimarts, 30 de juny del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (27). ARA ÉS L'HORA, a 12a a La setmanes del 27S, quan Grècia esta en ple ”corralito “, Espectacle d'Unió i Duran continua. La Colau contracta al seu marit i lloa La Caixa.

Articles del Víctor


24/29.06.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (27). ARA ÉS L'HORA, i estem a 12 setmanes del 27S, quan Grècia esta en ple ”corralito “, l'espectacle d'Unió i del Duran que encara continua. Quan la Colau contracta al seu marit i lloa a La Caixa.

Actualitat i vivències.
Fa cinc dies que ha passat la Nit de Sant Joan, i ja no queda re del gust i de les olors de les coques, del cava, l'escalfor dels focs i els sorolls de petards i dels coets. D'uns focs encesos amb la Flama del Canigó, encara que sia simbòlicament, que han cremat per tot Catalunya i àdhuc tots els Països Catalans des de fa més de cinquanta anys i que malgrat tot encara aguanta estoicament..., ara cap a Sant Pere encara que sense focs i revetlles.”
...........................
Em poso a escriure la tarda d'un Sant Pere calorós d'allò més, encara suposo que no tant com a l'interior català, i això que, precisament, al mar no tenim la marinada. No fa gaire que acabo d'arribar de Sant Pere de Ribes, el poble del costat, - com si fos el meu d'interior a només cinc quilòmetres- i que estant en plena Festa Major,amb tota classe de Balls populars : Cercolets, Pastorets Gitanes del Penedès, etc., Barraques, Balls de Festa Major, Vermuts i sopars populars i ... . Per Sant Pere sempre recordo, - que quan era una mica més jove - que després de la revetlla, ara només es fan revetlles i es festa per Sant Joan, uns quants anàvem a la missa i desprès esmorzar que es feia, ara no se, a l'església rodona de Sant Pere el Gros de Cervera*, on fa força anys que no he anat. 
I per cert parlant de Cervera, rebo la notícia que aquest passat diumenge es va fer un acte d'homenatge al meteoròleg de TV3,el segarrenc Toni Nadal, mort fa tres anys mentre feia excursionisme per l'Estany de Sant Maurici. A més dels amics i familiars l'homenatge hi han participat, l'Ajuntament de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra, les entitats Seny Major, Diables de Cervera Carranquers, Geganters de Cervera i Fòrum l'Espitllera.Hem sabut que Cervera dedicarà un espai públic i que es crearà un premi de meteorologia a la seva memòria del Toni Nadal . 
I si parlem de l'Anar cap a la independència...
País petit i …
Som un país petit, moltes vegades torracollons i autodestructiu que a l'hora de la veritat cadascú va a la seva malgrat que es facin tots els papers de l'Auca. Ja se que tothom no es igual, però si volem que el país suri i esdevingui un Estat independent,- i se'ns estan acabant les oportunitats com a poble, llengua, país i societat -, i per això no tenim d'excloure a ningú i buscar totes les fórmules possibles, deixant al calaix els personalismes i el fet de voler sortir a la foto , o ser infidels amb les pròpies idees. I si no ...
La independència que la porti qui vulgui,...
I perquè no fem com fa molts anys - abans de l'època del malaguanyat Pla Ibarretxe - em va dir un amic d'HB, que vaig conèixer a Bilbao i que treballava prop del Museu Gugenhein - i fa molts anys, que no en se res, des d'il.legalització de Batasuna que em va dir que llençava el seu antic mòbil. I que la contesta a la meva pregunta de: “ I si la independència us l'aconsegueixen la gent del PNB...?., des del seu punt de vista la dreta - llavors em va contestar “ La independència que la porti qui vulgui, després, quan la tinguem ja ens espavilarem entre nosaltres ...”
 
La independència que la porti qui vulgui,..., però que la portin...
Perquè la independència no és de ningú, ni de la dreta, ni del centre, ni de l'esquerra, , ni de la nova esquerra, és de tots i de tothom.”
Una Barcelona en Comú (BeC), però molt comú. 

I que ningú digui re de re, perquè ja ho diu el nom amb què és varen presentar a les passades Municipals amb el nom de BeC - Barcelona en Comú. Ja que com es veu és tant en Comú que posen a l'ajuntament de Barcelona al marit de l'Alcaldessa i la parella del Tinent d'Alcalde. I després de l'entrevista amb en Fainé, Ada Colau , ara lloa a La Caixa. Ja ho diuen que no són iguals els toros des de la Plaça, que des de la barrera, i sinó que els hi preguntin als grecs. 
I per acabar-ho d'adobar.
Ens arriba la notícia que la CUP ha expulsat a en Josep Manel Ximenis, l'exalcalde d'Arenys de Munt i un dels impulsors de la primera consulta popular d'Arenys de Munt de l'any 2009.
............................... 
*Sant Pere el Gros de Cervera- És una de les esglésies de planta circular construïda durant el segle XI mes al sud-oest de ponent, al llindar de la frontera de la Catalunya Nova, prop de la conca del Riu d'Ondara als afores de la ciutat. Conjuntament amb les seves germanes de forma, la de Sant Esteve de Sallent i la del Sant Sepulcre d'Olèrdola, és una de les importants rotondes del romànic català.I el 21 d'octubre de 2003, l'església de Sant Pere el Gros, a Cervera, conjutament amb el seu entorn de protecció, va ser declarada bé cultural d'interès nacional, en la categoria de monument històric. Deixeu-me fer un xic de publicitat.
I malgrat que les calors i tot plegat... hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona
http://elblocdelvictor.blogspot.com

...................................

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada