dimecres, 10 de juny del 2015

El BBVA eleva a 2.000 el nombre d'acomiadaments a CatalunyaCaixa

L'ENGANY DE LA BANCA A CATALUNYA
PROCÉS DE REESTRUCTURACIÓ D'UNA ENTITAT FINANCERA

El BBVA eleva a 2.000 el nombre d'acomiadaments a CatalunyaCaixa

Els sindicats rebutgen que l'ajust s'apliqui només a l'entitat catalana.L'entitat anuncia als sindicats el tancament de 400 oficines en lloc de 285

EL PERIODICO
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA
Dijous, 11 de juny del 2015
La reestructuració de CatalunyaCaixa (CX) per part del BBVA no s'aplicarà al 20% dels actius que es determinen en el pla de reestructuració aprovat per Brussel·les, i que va donar a entendre l'anterior conseller delegat del banc, Ángel Cano, poc abans d'abandonar el càrrec. El BBVA va plantejar ahir als sindicats, en la primera reunió per abordar el pla de baixes i tancament d'oficines, la reducció de 2.000 llocs de treball (el 22%) dels 8.779 treballadors que el grup (CX i BBVA) té a Catalunya i la desaparició de 400 oficines (el 28%) de les 1.425 sucursals.
En principi, no s'allunyarien gaire les xifres posades ahir sobre la taula de negociació de les que s'havien anticipat, si no fos perquè no es refereixen a l'estructura conjunta del grup a Catalunya, sinó només a CX, de manera que els percentatges per a aquesta entitat arriben al 45% dels efectius disponibles en aquests moments, una xifra molt per sobre de les expectatives sindicals. «Per descomptat, no són les xifres que esperàvem, però entenem que es tracta de l'inici de la negociació», va comentar ahir Jorge Villarino, responsable de la secció sindical de CCOO a CatalunyaCaixa.
Els representants del banc que presideix Francisco González no van exposar gaires detalls als delegats dels treballadors més enllà de les xifres globals i una certa segmentació: 1.350 baixes correspondran al personal de la xarxa d'oficines i unes 650 als serveis centrals. «Pràcticament, deixen CX sense aquesta estructura, tot i que encara s'ha de precisar què és el que s'inclou en aquesta àrea», va destacar Jordi Campins, president del SEC, sindicat majoritari a l'entitat.
MARGE PER CANVIAR / El procés s'articularà com a acomiadament col·lectiu o expedient de regulació d'ocupació (ERO), encara que els negociadors del banc, Ángel Mancebo i Pilar Morata, principals executius de l'àrea de relacions laborals, van anunciar que es proposaran mesures voluntàries: prejubilacions, baixes incentivades, excedències i trasllats a societats del grup. Els sindicats assumeixen que es tracta de les primeres converses i que hi ha marge perquè es produeixin canvis en la negociació, però també apunten que no acceptaran que l'ajust s'apliqui només a CatalunyaCaixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada