divendres, 13 de març del 2015

Catalunya convidada a la Infiorata de Catifaires de Noto

Dijous  12.03.2015  13:07

Catalunya convidada a la Infiorata de Catifaires de Noto

Coneguda com la Infiorata di Noto, el municipi de Sicília, acollirà la Casa de Catalunya amb una amplia presència de catifaires catalans i de tota la cultura popular del país.

VilawebDel 14 al 18 de maig a Noto se celebrà la Infiorata, una festa on els carrers es guarniran de catifes de flors. Cada any s’hi convida una cultura, i per a l’any 2015 l’escollida ha estat la catalana, de manera que la Federació Catalana de Catifaires aquestes setmanes ha treballat per organitzar els grups que aniran la Infiorata, els quals actuaran i faran exhibicions.
A més, 8 de les 16 catifes de flors que poblaran els carrers de la ciutat de Noto, una joia del barroc sicilià, han estat dissenyades per la Federació Catalana de Catifaires, que els dies de la Infiorata treballaran en col·laboració amb artistes locals per realitzar les creacions. “És una experiència que uneix  la cultura del país convidat amb la local”, exposa Vicenta Pallàres, presidenta de la Federació Catalana de Catifaires.

Cada any, al país convidat se li cedeix un palauet per exhibir al llarg d’un mes les seves mostres, que es rebatejarà per a l’ocasió com la Casa de Catalunya. Així, si bé al llarg dels dies de celebració de la Infiorata hi haurà actuacions de sardanes, de ballades de gegants, d’actuacions de grallers, i l’actuació del soprano Sílvia Casamayor Abad, entre d’altres artistes, a la Casa de Catalunya hi haurà una nodrida representació de totes les vessants de la cultura popular catalana. La Casa acollirà una exposició de productes de la terra, exhibicions dles vestits de l'hereu i la pubilla, exposició de pintors catalans dels cercles artístics i de la ruta de l'art, algunes obres sobre els castellers i sobre Barcelona, una exposició de fotografies de correfocs procedents de la Biennal de Fotografia d’Olot, mostres de ceramistes, d’escultors, de puntaires,  exposicions de diorames de pessebres, entre d’altres. “Es tracta que  la cultura catalana hi estigui representada, ja sigui amb actuacions els dies de la Infiorata o amb les exposicions temporals a la Casa”, resumeix Pallarès.

Es calcula que una vuitantena de catalans aniran a Noto per mostrar en aquesta cita la cultura catalana. Coincidint amb la Infiorata a Noto, es realitzarà una reunió de la Comissió Gestora Internaciona de Catifaires, atès que l’any 2016 aquest  municipi sicilià serà l’encarregat d’acollir el Congrés. La comissió internacional  la presideix la Federació Catalana de Catifaires. Es tracta d’un congrés biennal, que va néixer a Barcelona, el 2012, i que es va celebrar l’any passat a Roma i les properes cites del qual són la ja esmentada de Noto, el 2016, i a Brussel·les, el 2018.
Mes articles a Tornaveu, fent clic aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada