dissabte, 21 de març del 2015

La CUP fa un pas endavant

21/03/2015
procés

La CUP fa un pas endavant

David Fernández (CUP)
David Fernández presenta el full de ruta de la CUP

El partit aprova el seu full de ruta que inclou la formació d'un govern de ruptura nacional, social i democràtica i la DUI

Bernat Vilaró
El Singular


El consell polític de la CUP ha aprovat avui avui la proposta del full de ruta cap a la independència. Els diputats David Fernándesz i Quim Arrufat han presentat els dos documents aprovats, un amb l'ideari amb el qual es presentarà a les eleccions del 27-S, i l'altre amb el full de ruta per a després dels comicis, tal i com va avançar ahir elSingular.

La CUP fa un pas endavant i, tal i com ha assenyalat Fernández, "no posa condicions a ningú" i pretén "ser generós amb la resta de forces polítiques". De fet, la formació independentista vol que el full de ruta no només el subscriguin els partits sobiranistes, sinó també una àmplia representació de la societat civil.



Govern de ruptura i DUI

Els full de ruta de la CUP se centra en 5 terminis després del 27 de setembre. El primer és crear un govern de ruptura nacional, social i democràtica que faci una declaració unilateral d'independència (segon pas). En tercer lloc, que aquest govern elabori un programa d'emergència social i, per últim, que creï la hisenda pública catalana (quart punt) i la Constitució del nou Estat català (cinquè).

En la roda de premsa de presentació del full de ruta, Fernández ha destacat que "és un document de treball, una primera oferta política". "No posem condicions ni exigències, és un codi obert, només posem una núnica condició, que és no renunciar, no dilatar i no diluir", ha afegit el diputat independentista.

Ara caldrà veure com conflueixen la proposta de la CUP amb el full de ruta que van acordar CDC, ERC, EUiA, MES i l'ANC, Òmnium i l'AMI, i que van decidir no signar fins a finals de mes precisament per esperar la CUP, a més d'Unió i ICV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada