divendres, 20 de març del 2015

El Macba es fa enrere i accepta l'escultura de la polèmica

El Macba es fa enrere i accepta l'escultura de la polèmica

L'obra que representa Joan Carles sodomitzat es podrà veure a partir d'aquest dissabte, així com la resta de l'exposició.El director posa el càrrec a disposició

| ND 20/03/2015 a les 20:59h

La polèmica escultura “inapropiada” del rei Joan Carles. Foto: BTV
El director del Macba, Bartomeu Marí, ha anunciat que obrirà aquest dissabte l'exposició 'La bèstia i el sobirà' que en principi es mostrava contrari a exhibir, en considerar-la ofensiva per una escultura on es mostrava el rei Joan Carles sodomitzat, que finalment també es podrà veure. Així mateix, Marí ha posat el seu càrrec a disposició del consorci del museu.

En un carta oberta aquest divendres recollida per Europa Press, Marí argumenta que la publicitat de l'obra, les opinions de diferents sectors i els mitjans de comunicació li "han fet reconsiderar la decisió inicial de no inaugurar-la", pel que demana disculpes.

"Si inicialment vaig pensar que la no inclusió de l'obra de Ines Doujak o la no obertura de la mostra protegiria del Macba com a institució cultural dedicada al servei públic, les conseqüències d'això han estat les contràries a les desitjades", afegeix el director.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada