diumenge, 8 de març del 2015

Fascinating Unbuilt Buildings

Els edificis més espectaculars que no es van arribar a construir mai

Una infografia analitza vint-i-cinc grans projectes desestimats d'arquitectes de tot el món, entre els quals Antoni Gaudí

VilawebEl món és ple de grans edificis singulars i espectaculars, que s’han convertit en la imatge d'una ciutat o en atraccions turístiques de primer ordre. Però probablement la majoria que hi ha actualment quedarien eclipsats si s'haguessin construït tot de projectes, quasi inversemblants, proposats per arquitectes de renom des del segle XVIII.
Fascinating Unbuilt Buildings és una infografia on apareixen vint-i-cinc projectes que 'representen somnis oblidats d'arquitectes; projectes que podrien haver definit la identitat d'una comunitat'. Hi ha des d'un cenotafi d'homenatge a Issac Newton a París, del 1784, fins la Nakheel Tower de Dubai, que havia de fer 1.400 metres i es va abandonar el 2009 arran de la crisi financera.
Encara més alt havia de ser The Illinois, un gratacel de 1.700 metres que s'havia d'alçar a Chicago el 1956. I una mica més modest d'alçada, però de formes espectaculars i desafiant la gravetat, hi havia l'Hotel Attraction de Nova York, encarregat el 1908 a Antoni Gaudí. Hauria estat l'edifici més alt dels EUA a l'època, 360 metres, i segons els autors de la infografia es va desestimar per dos possibles motius: perquè Gaudí va caure malalt o perquè els valors comunistes de l'arquitecte català no coincidien amb els de l'inversor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada