divendres, 13 de març del 2015

La Taula de partits per l'Estat Propi es reuneix avui per bastir el full de ruta

La Taula de partits per l'Estat Propi es reuneix avui per bastir el full de ruta

CiU i ERC es trobaran amb l'ANC, Òmnium i AMI per consensuar un esborrany compatible amb la proposta que la CUP presenti el dia 21

, Barcelona | ND 13/03/2015 a les 03:01h
El divendres 27 de febrer es van reiniciar les reunions de la Taula de Partits per l'Estat Propi que impulsen i aixopluguen l'ANC i Òmnium amb la participació de l'AMI i de les formacions parlamentàries sobiranistes.  Una reentrada que va tenir dues baixes: d'una banda, la ja anunciada d'ICV; i de l'altra, la CUP, que va excusar la seva assistència per "motius tècnics", és a dir, que no volien assistir-hi fins tenir el full de ruta enllestit.

La Taula es tornarà a reunir aquesta tarda. I s'haurà d'afegir una nova baixa, la d'Unió, que s'ha donat temps fins al 14 de juny, data que la militància aprovarà el seu programa pel 27-S.

Aquesta taula de partits és un punt de trobada delicat i discretíssim per debatre el full de ruta conjunt i que havia ajornat la seva agenda pràcticament des del 9-N per la tensió existent entre CiU i ERC. Ara aquests dos partits tenen gairebé enllestit un document marc, un esborrany. Un document, però, que no volen tancar fins que la CUP es reincorpori a la Taula.

De fet, estava previst que s'hi afegissin aquest divendres, però finalment no hi participaran formalment fins passat el dia 21, data prevista per presentar el seu full de ruta, acordat i esmenat amb diverses organitzacions i moviments socials.

Els representants dels partits són pesos pesants de la direcció així com els líders de les entitats civils. Fonts dels participants treuen expectatives a la trobada, que "preveuen relativament breu". "Per respecte a la CUP no podem tancar un full de ruta determinat", asseguren les mateixes fonts, que també deixen la porta oberta a la integració d'Unió quan els demòcratacristians s'hagin decidit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada