divendres, 13 de març del 2015

L'interior de la Casa Amatller recupera l'aspecte original i s'obre als visitants

L'interior de la Casa Amatller recupera l'aspecte original i s'obre als visitants

| ND 13/03/2015 a les 09:55h
 
Presentació amb les autoritats de la restauració del primer pis de la Casa Amatller. Foto: ACN

La Casa Amatller recupera la seva essència modernista després de les obres de restauració efectuades al pis principal de la finca, que fou la residència del xocolater Antoni Amatller. Per primera vegada l'espai s'obre al públic i permet comprovar com era un habitatge burgès de principis del segle XX, obra de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch. En la posada a punt s'hi han invertit cinc anys de feina i poc menys de cinc milions d'euros.

El mobiliari, les columnes, el terra, el sostre i la decoració original són els elements que s'han restaurat. La inauguració de la planta restaurada s'ha realitzat aquest dijous, coincidint amb la data en què, fa 117 anys, Antoni Amatller va comprar aquesta finca del Passeig de Gràcia i va encarregar a Puig i Cadafalch la seva remodelació, convertint-lo en un dels emblemes del modernisme barceloní i català.

La Fundació Institut Amatller d'Art ha aprofitat l'ocasió manifestar que inicia una "nova etapa", amb el repte de gestionar aquest equipament cultural, oferint visites guiades que han de contribuir a difondre el context històric, econòmic i social que va donar lloc al Modernisme.
 
La sala que dóna a l'interior d'illa, al primer pis de la Casa Amatller. Foto: ACN

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha valorat la remodelació de l'edifici com un bon exemple de com la ciutat està "recuperant el patrimoni arquitectònic i artístic", i ha presumit de representar una ciutat que pot mostrar "com poques una vitalitat i un potencial cultural tan important com el nostre".

A més, Trias ha lligat la inauguració de l'espai amb la recent intervenció al Passeig de Gràcia, i ha assegurat que aquest torna a ser un carrer "càlid" on no només compten les botigues sinó també cultura. "Això ens obre les portes al món, i espero que això sigui un èxit per la Casa Amatller", ha dit.

Al seu torn, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha volgut destacar que el patrimoni arquitectònic i cultural són d'alguna manera elements "contemporanis", en tant que mostra de la "nostra capacitat d'entendre allò de bo que han deixat les generacions anteriors". En aquest sentit, Mascarell ha considerat que amb la presentació d'una remodelació d'un edifici patrimonial, "avui s'està fent un acte de futur".
 
L'estança principal, del senyor Amatller, a la primera planta de la finca. Foto: ACN

El conveni per a l'execució d'aquest projecte es va signar l'any 2009 entre l'Ajuntament de Barcelona (1,1 milions d'euros), el departament de Cultura de la Generalitat (1,1 milions d'euros), la Fundación Montemadrid (2,3 milions d'euros) i la Fundació Privada Institut Amatller d'Art Hispànic (430.000 euros). L'equip d'arquitectes de València Casar Montesinos s'ha encarregat del projecte i la direcció tècnica del projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada