divendres, 20 de març del 2015

La llotja del Camp Nou portarà el nom de Josep Suñol

En memòria de l'expresident del Barça afusellat per tropes franquistes

La llotja del Camp Nou portarà el nom de Josep Suñol

La llotja d'autoritats del Camp Nou passarà a denominar-se a l'estiu 'Llotja Presidencial Sunyol', en honor a Josep Sunyol, expresident del FC Barcelona va ser afusellat a la Guerra Civil per les tropes franquistes

Josep Suñol va ser president del Barça de 1935 a 1936, any en què va ser afusellat
Josep Suñol va ser president del Barça de 1935 a 1936, any en què va ser afusellat Javi Ferrándiz
SPORT.ES / EFE
2015.03.20 | 18:17 H.
Així, al juny un nou àmbit dels béns immobles del FC Barcelona deixarà de tenir una denominació comuna per posseir un nom propi, segons ha avançat el vicepresident blaugrana Carles Vilarrubí.
No és la primera vegada que sota la nova directiva diferents àmbits han adquirit una denominació d'una persona notòria en la història del club: la sala de premsa Ricard Maxenchs al Camp Nou o el camp d'entrenament Tito Vilanova a la Ciutat Esportiva. També la nova Masia posseeix la denominació Centre de Formació Oriol Tort.
La Ciutat Esportiva, de fet, també va adquirir nom propi quan se li va adjudicar el del fundador de l'entitat, Joan Gamper, o el museu del Camp Nou, batejat com a 'Museu President Núñez', encara que en els últims anys ha passat a ser conegut més com 'Camp Nou Experience'.
Respecte a la nova denominació de la llotja d'autoritats, segons ha avançat avui Vilarrubí a l'emissora Rac1, el Barcelona ha optat per una personalitat molt rellevant en la història blaugrana, també en part per com es va produir la seva mort en mans del bàndol nacional en la Guerra Civil, quan va ser capturat i afusellat a l'Alt del Lleó, a la serra de Guadarrama, just un any després d'haver estat elegit president blaugrana.
Josep Suñol i Garriga havia estat polític en la formació d'Esquerra Republicana de Catalunya i també havia ostentat el càrrec de president del RACC, a més del Barça.
En la seva vessant periodística, va fundar el setmanari 'La Rambla', de gran reconeixement, fins al punt que al costat de la redacció, que es trobava davant de la font de Canaletes, es van començar a congregar als seguidors blaugrana per celebrar els seus èxits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada