dijous, 19 de març del 2015

Tàrrega dedica un mural a Pedrolo amb motiu del 25è aniversari de la seva mort

Tàrrega dedica un mural a Pedrolo amb motiu del 25è aniversari de la seva mort

Dins el projecte cultural STREETRRG, que també programa una dotzena d'activitats a l'abril per divulgar i revalorar l'art urbà

VilawebL'Ajuntament de Tàrrega ha organitzat una dotzena d'activitats del 13 al 23 d'abril per donar valor a les manifestacions artístiques lligades al paisatge urbà. L'STREETRRG és una iniciativa cultural centrada en elements com ara grafits, escultures i elements ornamentals que hi ha als carrers i places de la ciutat. Dels nous murals creats a l'empara de l'STREETRRG, Javier Morillas 'Snap' ha realitzat durant aquesta setmana un grafit de 200 metres quadrats dedicat a l'escriptor Manuel de Pedrolo (1918-1990), amb motiu del 25è aniversari de la seva mort. L'obra és situada a la cruïlla entre les avingudes de Catalunya i de Balaguer.
L'STREETRRG fixa la mirada tant en el patrimoni ja existent com en la creació de noves obres plàstiques, i prioritza els murals fets amb grafit. Alhora, per mitjà de publicacions, exposicions i intervencions, es divulgaran entre el públic els nous corrents artístics que es consoliden amb força dins la cultura contemporània urbana.

L'autor del 'Mecanoscrit del segon origen' va residir molts anys a la capital de l'Urgell. El mural dedicat a ell es completa amb una frase seva: 'Entre la intransigència i la feblesa, la flexibilitat.'
Snap, nascut a Barcelona però resident a Tàrrega des de fa anys, té el taller al viver d'empreses de Cal Trepat i va ser l'artífex de la marca TRRG que identifica actualment la ciutat.

Per una altra banda, Sixe Paredes ha dibuixat un grafit abstracte de formes geomètriques en trenta metres quadrats de l'exterior de l'Espai MerCAT. El mural, a més, es farà servir per al punt de llibre de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega que es lliurarà el dia de Sant Jordi.
Finalment, Josep Rodríguez 'Tope' ha recreat la imatge del músic targarí Ramon Carnicer (1789-1855) en un mural de 161 metres quadrats a la confluència dels carrers de Capellans i de Sant Joan, a pocs metres de la casa on va néixer el compositor.
Tots els nous murals de l'STREETRRG han comptat amb treballs previs efectuats pel Centre de Formació la Solana i la Brigada Municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada