dissabte, 7 de març del 2015

Escudella de bacallà o escudella de badejo o olleta de badejo

Dissabte  07.03.2015  06:00
Autor/s: Roser Vernet

Escudella de bacallà o escudella de badejo o olleta de badejo

(o alguna denominació que inclogui alguns dels substantius... que a cada poble i a cada casa s’ho saben)

VilawebÉs una sopa, o un primer plat, o un plat únic... dels dies freds, entre Nadal i Setmana Santa... Necessitem badejo 'esdellat', que haurem rentat sense deixar-lo en remull per dessalar-lo, perquè ens servirà per salar el plat... Verdura verda i la que tingueu: espinacs, bledes, carxofes, coliflor, porros, pastanagues, àpit. I patates i fesols o cigrons cuits. I si se us acudeix afegir-ne alguna altra, endavant.
Talleu les verdures petites, però no massa, i algun all pelat i tallats a làmines. Llavors podeu fer dos coses: fer un parell o tres de votes a les verdures per l’olla amb una mica d’oli i encabat hi afegiu l’aigua i ho feu bullir tot a foc lent, amb una fulla de llorer.

O bé podeu posar totes les verdures a bullir directament en fred.

En els dos casos, quan les verdures estiguin cuites, hi afegiu els llegums i un grapat d’arròs i el bacallà perquè faci també un bull, sense coure’l massa perquè no s’eixarreeixi.
Si les verdures només les heu bullit, a final, abans de l’arròs i afegiu un sofregit d’all ceba i tomaca.

I per acabar, si us ve de gust, una picada d’all i julivert i safrà.

De fet podeu variar, al vostre gust, ingredients i grau de contundència, segons si és per sopar, per dinar o si és plat únic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada