dijous, 12 de març del 2015

Societat Civil reconeix que Bosch va assistir a un acte de la Fundació Franco

AQUESTA ÉS LA SOCIETAT CIVIL QUE VOLEN

Societat Civil reconeix que Bosch va assistir a un acte de la Fundació Franco

Fonts de l'associació asseguren a "El País" que hi era "per acompanyar el seu pare".Insisteixen que el comentari del Facebook lloant Blas Piñar és fals

| ND 11/03/2015 a les 12:15h

Josep Ramon Bosch, a la commemoració del 18 de Juliol organitzada per la Fundación Nacional Francisco Franco al Coll del Moro, amagant-se darrere d'un dels participants. Foto: FNFF

Societat Civil Catalana (SCC) ha acabat reconeixent que el seu president, Josep Ramon Bosch, va assistir a la commemoració de l'alçament militar del 18 de Juliol organitzat per la Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF) a Gandesa (la Terra Alta) el 2013, tal com va publicar Nació Digital fa quinze dies. Així ho asseguren fonts de l'associació al diari El País, que puntualitzen que Bosch "només va acudir-hi per acompanyar-hi el seu pare".

L'acte va tenir lloc el 20 de juliol del 2013 al Coll del Moro, l'indret des d'on Francisco Franco va dirigir personalment la batalla de l'Ebre. Tot seguit, els participants se'n van anar a dinar al restaurant La Rambla de Gandesa, i van acabar cantant-hi el "Cara al Sol".

Minuts abans de publicar la informació, el director d'aquest diari, Salvador Cot, va contactar amb Bosch, que va optar per no fer cap declaració. L'endemà, el dirigent unionista va criticar "els mitjans independentistes, dirigits i finançats pel Govern", assegurant que hi havia una "estratègia de mentides i manipulació", per bé que en cap moment no va negar la seva participació a l'acte franquista. Dies després, encara va denunciar una "campanya de difamacions personals" en contra seva i va "exigir" disculpes als eurodiputats d'ERC-NECat, CiU i ICV perquè s'havien queixat al Parlament Europeu i la Comissió Europea per la concessió del premi.

Per tot plegat, ICV-EUiA ha reclamat al Parlament de Catalunya que elevi una queixa formal a Brussel·les pel mateix motiu, fet que va indignar l'entitat, que encara ahir va acusar els ecosocialistes de "greus i infundades acusacions" i criticant que "la missió del Parlament no és qüestionar les decisions que el Parlament Europeu pren en el marc de les seves competències".

Ara, segons El País, "fonts de l'entitat sostenen que Bosch només va acudir a aquest sopar de Gandesa per acompanyar-hi el seu pare. El col·lectiu assegura que el Parlament Europeu ja ha contestat la queixa dels eurodiputats catalans assegurant que el guardó es va concedir acatant les precaucions que s'apliquen en aquests casos".

El Facebook "fals"

Aquest diari també va publicar un comentari que Bosch havia realitzat el febrer de l'any passat a la xarxa social Facebook de lloança al dirigent ultra Blas Piñar, a qui qualificava de "gran persona" i escrivia "AE", sigles identificatives de l'expressió "¡Arriba España!" utilitzades per l'ultradreta espanyola. Les mateixes fonts de SCC citades pel País insisteixen en la tesi apuntada pel líder del PSC, Miquel Iceta, que va insinuar que algú hauria manipulat el Facebook de Bosch.

En la mateixa trucada prèvia a la publicació de la notícia, Cot també va notificar a Bosch de l'existència d'aquest comentari, fet que el líder de SCC tampoc no va desmentir. Minuts després de publicar-se les dades, la lloança a Piñar va desaparèixer.

De fet, ni el propi Bosch ni l'entitat no han anunciat cap acció legal per violació del Facebook privat del seu president. Sí que han transformat la pàgina personal de Bosch en una fanpage, en què el titular té una capacitat d'interacció menor, i han esborrat tota l'activitat 2.0 de Bosch prèvia als últims quinze dies.
 
Lloança de Bosch a Blas Piñar realitzada l'1 de febrer de 2014, i consultada per Nació Digital el dilluns 23 de febrer de 2015 a les 11:42.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada