dimecres, 18 de març del 2015

Què ens espera a la Terra del futur?

18/03/2015
exposició

Què ens espera a la Terra del futur?

Experiment Any 2100
Experiment Any 2100

L’Obra Social ”la Caixa” presenta l’exposició Experiment Any 2100

Bernat Vilaró
El Singular
Quants serem, com viurem, de què viurem o com podrem afrontar els grans desafiaments que se’ns presenten són algunes de les preguntes a les quals intenta donar resposta la nova exposició de l’Obra Social “la Caixa” Experiment Any 2100.

L’exposició ofereix la possibilitat d'explorar el futur estudiant quatre grans tendències per al segle XXI: Superpoblació, Megaciutats, Recursos naturals i Societat del coneixement, amb l’objectiu de reflexionar sobre quins són els reptes que haurà d’afrontar la humanitat en els pròxims anys i conscienciar la societat que les accions del present tenen la capacitat de canviar la realitat.

Entre les peces destacades hi ha una rèplica del cotxe de DeLorean de la pel·lícula Retorn al futur o una maqueta d’un ascensor espacial, un invent que el 1979 Arthur C. Clarke assegurava que seria una realitat 50 anys després (sota la més absoluta incredulitat dels assistents a l’anunci), a més de mòduls i jocs interactius, peces icòniques del film Blade Runner o el model de la nau Valley Forge de la pel·lícula Naus silencioses.

La mostra es basa en els estudis prospectius duts a terme per l’Agència Europea del Medi Ambient i que van ser publicats en l’informe The European Environment, State and Outlook 2010. Assessment of Global Megatrends.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada