divendres, 13 de març del 2015

El dia que Gràcia es va fer independent, a escena

Dijous  12.03.2015  13:49
Autor/s: Gemma Aguilera

El dia que Gràcia es va fer independent, a escena

"Un espectacle sobre Gràcia fet amb la gent de Gràcia, un somni”. Així defineix l'obra de teatre El Rellotger de Gràcia Enric Sunyol, que durà a escena un muntatge amb la col·laboració d'un centenar d'actors i actrius que formen part de les entitats de cultura popular de Gràcia.

VilawebLa proposta, inspirada en la novel·la homònima de Joan Lafarga, és un gran experiment que es va posar en marxa fa cinc anys i que veurà la llum els dies 10, 11 i 12 d'abril al Teatre-Auditori Sala Montseny de Gràcia, dins dels actes de commemoració dels 150 anys del Campanar de Gràcia.
El Rellotger de Gràcia és una obra de gran format que compta amb 50 actors i actrius amb diàleg, 30 figurants i 70 integrants de les entitats de cultura popular: castellers, grallers, bastoners, geganters i capgrossos, dansaires, trabucaires, músics, orfeons, sardanistes i part dels components del grup que recrea anualment la Revolta de les Quintes a la Plaça de la Vila de Gràcia.

Les escenes oscil·len entre el passat -tot comença el dia que Gràcia es fa independent el 1850- i el present, en una història carregada de personatges reals com el rellotger del campanar Albert Billeter, però també de l’actualitat com el president dels Lluïsos, Oriol Hosta.

Aquest gran muntatge compta amb la participació del Casal Corpus Grup de Teatre, el Cercle de Gràcia, Helena Teatre i la formació Cor Amics de la Sarsuela, el Centre de Gràcia, Orfeó Gracienc, Lluïsos de Gràcia i la col·laboració de la resta d’entitats culturals i històriques de Gràcia: Geganters, Castellers de la Vila de Gràcia, Bastoners de Gràcia, Bastoners de Barcelona, Colla de Diables La Vella de Gràcia, Federació de Colles Sant Medir, Fundació Privada Festa Major i el Centre Artesà Tradicionàrius.

El Rellotger de Gràcia convida els espectadors a veure i viure en una Vila de Gràcia independent, la inauguració del seu Campanar ara fa 150 anys, la Revolta de les Quintes, l’estrena d'El Cant de la Senyera; la misèria i les esperances de la gent en aquells temps de monarquies i repúbliques, de conxorxes d’alguns militars, d’atemptats revolucionaris, de repressió, etc.

El desembre de 2014 van començar els actes de celebració del 150è aniversari de la presència a Gràcia del seu Campanar, un monument diferencial i únic a la ciutat de Barcelona, pel seu caràcter laic.

Més articles com aquest, fent clic aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada