dijous, 12 de març del 2015

Rubalcaba: "Cal solucionar ara el tema català, perquè està en un moment baix"

12/03/2015

Rubalcaba: "Cal solucionar ara el tema català, perquè està en un moment baix"

L’exsecretari general del PSOE assegura ara "ja ningú parla del tema de Catalunya"

Nerea Rodríguez
El Singulaar
L'exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba va advocar ahir per intentar solucionar ara la crisi amb Catalunya, aprofitant que en aquests mesos aquest assumpte està en un moment "més baix". Així ho va assenyalar l'exministre socialista al Congrés dels Diputats, on va tornar sis mesos després de deixar el seu escó per presentar el llibre 'Història viscuda d'Espanya. De Franco a Podemos', del periodista Fernando Jáuregui.

Rubalcaba va recordar que el setembre passat, el primer període de sessions en el qual ja no va participar, després de deixar el lideratge del PSOE, els diaris obrien amb el problema català i ara "ja ningú parla del tema de Catalunya". Però va avisar que aquest assumpte segueix sent-hi i, després d'apuntar que els "temes de fons pugen i baixen, però no desapareixen", va recalcar que és precisament quan baixen, quan cal tractar d'arreglar-los.

"Ara que està més baix, és quan hauríem de ser capaços d'arreglar-ho", va dir, per després advocar per la reforma constitucional, que ell va intentar impulsar com a líder de l'oposició, com a solució. En la mateixa taula hi havia el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, qui va situar l'arrel del problema en el recurs de l'Estatut i la sentència posterior del TC, que no va ser gens positiu perquè va obrir "una ferida que algun dia caldrà enfrontar".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada