diumenge, 23 de novembre del 2014

Acusen de manipulació l'Informe Semanal sobre la querella a Mas

 DESPRÉS DEL 9N I DE LA QUERELLA

Acusen de manipulació l'Informe Semanal sobre la querella a Mas

Cap dels sis entrevistats defensa el 9-N i un d'ells sentencia que els catalans tenen el "virus que els han introduït els nacionalistes secessionistes"

| ND 23/11/2014 a les 10:03h

Indignació a les xarxes socials per l'Informe Semanal que s'ha emès aquest dissabte respecte al 9-N i la querella que ha presentat la fiscalia contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. Dels quasi vuit minuts que dura el reportatge, només 24 segons donen veu a algú que defensi la consulta. Ho fan just a l'inici en una declaració d'Artur Mas i a partir d'aquí comencen les veus contràries al 9-N.

Dels sis entrevistats al reportatge titulat Querella contra Mas, cap és favorable a la consulta i l'únic català és Arcadi Espada, columnista del Mundo i un dels impulsors de Ciutadans i UPyD. La resta són el ministre de justícia, Rafael Català, un fiscal d'Albacete, un magistrat emèrit del TC, l'escriptor Joaquín Leguina i l'economista Ramon Tamames. Aquest últim, Tamames, assegura que els catalans que van participar del 9-N "estan amb el virus que els han introduït els nacionalistes secessionistes".

La veu en off del reportatge qualifica constantment el 9-N de "simulacre de consulta" i de "consulta il·legal" i afegeix que va ser fet "sense cap garantia democràtica, ni cens ni registre oficial". Diversos usuaris de Twitter es van queixar de la manca d'objectivitat del vídeo, entre ells el periodista de TVE Sant Cugat, Francesc Cruanyes.

No és el primer cop que Informe Semanal rep crítiques per la manca de pluralitat respecte el procés català. En el reportatge sobre el 1714, els unionistes van monopolitzar el minutatge, de la mateixa manera que en un reportatge previ a la Diada, titulat La Diversidad Catalana.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada