dimecres, 26 de novembre del 2014

'The Wall Street Journal' diu que la llista unitària de Mas vol combatre també la desafecció

'The Wall Street Journal' diu que la llista unitària de Mas vol combatre també la desafecció

El rotatiu es fa ressò de la crida del president català "per un front comú per la independència"

El diari 'The Wall Street Journal' es fa ressò del discurs del president de la Generalitat, Artur Mas, i el destaca a la portada del seu web, amb la notícia "El líder català crida a fer un front comú per la independència".
En una informació signada pel seu corresponsal, el rotatiu explica que Mas va "capitalitzar el recent referèndum simbòlic" per cridar als "líders polítics i cívics" a "unir-se en una única llista de candidats a unes eleccions catalanes que accelerarien l'aposta d'aquesta rica regió per separar-se d'Espanya".
El diari assenyala l'augment de la popularitat d'Artur Mas i apunta que, segons els analistes, la crida a formar una llista conjunta de polítics i ciutadans "semblava dissenyada en part per superar la creixents desafecció dels votants de tot Espanya cap als partits polítics tradicionals, incloent la mateixa coalició Convergència i Unió de Mas", que "igual que moltes altres formacions d'Espanya, ha estat sacsejada per escàndols de corrupció". Una desafecció que, diu el diari, també reflecteix "la fatiga de l'opinió pública per les polítiques d'austeritat econòmica".
També explica les dificultats amb què pot topar-se la proposta de Mas davant les postures reticents dels seu propi soci de coalició, Unió Democràtica de Catalunya, i d'ERC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada