dimecres, 19 de novembre del 2014

L'Estat vol convertir Mas en delinqüent

DESPRÉS DEL 9N

 L'Estat vol convertir Mas en delinqüent

La cúpula dels fiscals espanyols tanca files amb Torres-Dulce i avala la querella pel 9-N, en contra del criteri dels fiscals catalans

Especial: El proceso político de Cataluña

| ND 19/11/2014 a les 14:31h
 
El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, amb el president català, Artur Mas. Foto: Arxiu ND/EP.

El president de la Generalitat, Artur Mas, hauria comès el 9 de novembre els delictes de desobediència, malversació, prevaricació i usurpació de funcions. Així ho creu la cúpula de la fiscalia espanyola, que aquest dimecres ha beneït la proposta del Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, de presentar una querella contra Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Educació, Irene Rigau pels delictes de desobediència, malversació, prevaricació i usurpació de funcions. En contra del criteri dels fiscals catalans.

La Junta de Fiscals de Catalunya, dilluns, va negar-se a interposar cap querella, amb l'argument que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) no dirigís a la Generalitat cap advertència expressa en la providència en què va suspendre la consulta alternativa "sembla respondre a una decisió meditada" d'aquest òrgan, dificultant que es pogués parlar d'un delicte de desobediència.

Ara, la Junta de Fiscals de Sala, integrada per 26 fiscals, ha avalat de manera gairebé unànime la postura del seu màxim dirigent, designat expressament pel govern de Mariano Rajoy.

La setmana passada, la líder del PP Català (PPC), Alícia Sánchez-Camacho, ja va avançar quina seria la postura de la fiscalia, per bé que va anunciar que els delictes que l'òrgan judicial veuria en Mas serien tres: suborn -"cohecho"-, de malversació de fons públics i de desobediència als tribunals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada