dimecres, 26 de novembre del 2014

Forcadell: "Mas ho ha posat difícil perquè li diguin 'no"

EL POLS SOBIRANISTA

Forcadell: "Mas ho ha posat difícil perquè li diguin 'no"

 

La presidenta de l'ANC diu que no li correspon a ella prendre la decisió d'encapçalar una llista única

El president de l'Associació de Municipis per la Independència demana a l'ANC i Òmnium que pressionin els partits i, si cal, "encapçalin una llista"

EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dimecres, 26 de novembre del 2014 - 13.01 h
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat "molt difícil" als partits sobiranistes rebutjar la seva proposta de llista unitària per a unes eleccions anticipades encaminades a construir un estat propi. Sobre la possibilitat d'encapçalar aquesta hipotètica candidatura, ha dit que no li correspon a ella prendre aquesta decisió, sinó a l'ANC.
"Mas ho ha posat molt difícil perquè li diguin que no", ha assenyalat la presidenta de l'ANC en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' l'endemà de la conferència en què Mas va revelar el seu full de ruta. La seva entitat, ha apuntat, obrirà un "procés" per valorar la proposta del president, que ha qualificat de "molt valenta". La líder de l'Assemblea reclama una reflexió serena i insta les forces sobiranistes a no tancar-se en banda: "Els partits han de posar representants en aquesta llista perquè una llista sense els partits estaria coixa".
En la mateixa línia, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha demanat als partits que deixin els seus interessos a una banda pel bé comú. Casals considera que Mas "ho ha posat molt fàcil perquè tothom s'hi sumi".

CRÍTICA DE VILA D'ABADAL

Per la seva part, el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha reclamat tant a Forcadell com a Casals que "des del municipalisme pressionin" les forces polítiques. "I, si cal, que encapçalin una llista totes dues", ha rematat. Vila d'Abadal s'ha mostrat molt crític amb els partits: "Tenim gent que no escolta. Els partits polítics estan sords. Per tant, toca als ajuntaments i a la societat civil recolzar la proposta".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada