diumenge, 30 de novembre del 2014

Militars espanyols demanen a Rajoy que escolti Catalunya

Des de Madrid

per Xavier Vallbona

Militars espanyols demanen a Rajoy que escolti Catalunya

L'Associació Unificada de Militars Espanyols recomanen al govern espanyol que parin "més atenció a les reivindicacions" que es fan des de Catalunya i des de qualsevol àmbit

, Madrid | ND 29/11/2014 a les 23:59h
Mentre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es passeja victoriós per Catalunya vantant-se d'haver fet fracassar "la gran operació internacional del 9-N" i minimitzant el moviment sobiranista, sectors de pes de l'espanyolisme li demanen que baixi del núvol, toqui de peus a terra i assumeixi la situació generada a Catalunya. Són recomanacions que arriben des de l'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME) que subratllen que "cal saber què senten" els catalans.

Així ho ha manifestat el president d'aquesta associació progressista de professionals de l'exèrcit, Jorge Bravo, durant un acte en favor dels drets dels militars que s'ha portat a terme a Madrid. "Cal més atenció a les reivindicacions que es fan des de qualsevol àmbit", ha etzibat, tot afegint que la solució a Catalunya passa per millorar la comunicació i per obrir-se al diàleg: "Trobem a faltar que la gent s'assegui més a parlar per saber dels altres". Amb tot, Bravo no confia en l'actual govern espanyol i espera que els aires de "regeneració democràtica" que es respiren amb la irrupció de nous moviments i formacions polítiques "obrin l'Estat".

Sobta que aquestes recomanacions i reflexions arribin des d'un àmbit tan antiquat i retrògrad  com l'exèrcit, però les forces armades espanyoles també tenen veus discordants com les d'aquest sotstinent, que ara fa més d'un any va ser sancionat a un mes de reclusió per criticar les retallades de l'executiu de Mariano Rajoy al sector. Amenaces de càstig al marge, Jorge Bravo continua sense mossegar-se la llengua i exposant-se a les dures represàlies dels seus superiors per mostrar una visió més àmplia de la societat.
 

El president de l'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME), Jorge Bravo, en un acte a Madrid Foto: X.V.

"Mai aixecarem un arma ni un dit contra cap membre d'aquesta societat"

Ara fa uns dies, Jorge Bravo, va fer varies piulades via twitter avisant que l'exèrcit "no pot intervenir contra els catalans". Aquest dissabte s'ha reafirmat assegurant que "mai no es pot utilitzar els militars en contra del poble, es digui català, andalús o valencià". "Mai aixecarem un arma ni un dit contra cap membre d'aquesta societat", ha sentenciat, per acabar assegurant que "nosaltres no ens posarem amb allò que hagi de dir el poble espanyol o el poble català sobre una situació concreta".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada