diumenge, 30 de novembre del 2014

Neix Moviment d'Esquerres (MES), el nou partit dels socialistes sobiranistes

Neix Moviment d'Esquerres (MES), el nou partit dels socialistes sobiranistes

Defensen la creació d'un "país més just" a través de la construcció d'una "Catalunya Estat"

El seu acrònim: MES. El seu nom: Moviment d'Esquerres. El nou partit dels socialistes sobiranistes s'ha presentat formalment aquest diumenge al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona, tal i com ja va avançar l'ARA. Es defineixen com a "socialistes catalanistes compromesos amb la construcció d'un país més just, més inclusiu, més solidari, més eficient i més sostenible", un objectiu que consideren que només es pot assumir assolint "l'autogovern ple" a través de la construcció d'una "Catalunya Estat".
El nou partit impulsat per Nova Esquerra Catalana (la formació que va crear Ernest Maragall) i Moviment Catalunya aplega des d'històrics dirigents del PSC com Marina Geli, Montserrat Tura, Antoni Castells, Jordi Martí i Pia Bosch a Pere Almeda i Magda Casamitjana, cares visibles del partit coaligat amb ERC al Parlament Europeu. Però també regidors d'arreu del territori. De fet, asseguren tenir ja presència a 203 municipis.
Neixen i asseguren que ho fan conscients que no tot ho han fet bé al llarg de la seva trajectòria. "Arrosseguem errors propis o dels partits dels quals hem format part o hem votat. En som conscients, els hem analitzat i sabem com no repetir-los", asseguren en el seu manifest inicial. Afirmen, però, que també els "avalen encerts" i que no forma part del seu objectiu "predicar cap foc purificador ni cap solució definitiva" com al seu parer fan noves veus que emergeixen exigint "arrassar-ho tot".
"Oferim treballar intensament per aconseguir una distribució de poder nova i una organització política i territorial diferent", prometen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada