dijous, 20 de novembre del 2014

Mas, a la fiscalia: 'Tirarem endavant els nostres propòsits'

 

DESPRÉS DEL 9N
Dijous  20.11.2014  17:31
Autor/s: ACN / Redacció

Mas, a la fiscalia: 'Tirarem endavant els nostres propòsits'

Ortega i Rigau entomen amb 'orgull i tranquil·litat' la querella de la fiscalia pel 9-N

Vilaweb
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut avui per primera vegada des de l'acord de la fiscalia espanyola de presentar una querella criminal contra ell i contra la vice-presidenta, Joana Ortega, i la consellera Irene Rigau pel 9-N. 'És decebedor i fa pena que quan un poble vol expressar l'opinió i posa les urnes la reacció de l'estat acabi essent mitjançant els tribunals i la fiscalia. Tirarem endavant amb els nostres propòsits com a país. Ho farem d'una manera cívica, tranquil·la, serena i democràtica', ha dit Mas en la constitució del Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya.
Mas ha insistit: 'És difícil d'entendre que quan un país intenta escoltar la seva gent i que sigui a través de les urnes el resultat sigui que actuï la fiscalia i els tribunals.
Abans havien parlat també tant Joana Ortega com Irene Rigau.
Ortega ha retret al govern espanyol la falta de 'maduresa política' i que 'bloquegi', a través del Tribunal Constitucional i la Fiscalia General de l'Estat, les decisions del Govern i del Parlament, així com la voluntat dels catalans, ha dit. L'actitud de l'Estat li desperta 'un sentiment agredolç', perquè d'una banda, sent 'un immens orgull' de país i de l'acció del Govern -per haver promogut el 9-N- i de l'altra, lamenta la manca de diàleg i de propostes de l'executiu espanyol davant del 'clam majoritari', ha apuntat, del poble de Catalunya.

Tot i que ha reiterat que no farà públic què va votar el 9-N després del dia 25, que és quan es clou el procés participatiu, Ortega ha insinuat que va inclinar-se per l'opció del 'sí-sí'. 'Em sento absolutament representada per la majoria de persones que van expressar allò que creien', ha assenyalat.

Sobre un possible avançament electoral, la vice-presidenta ha reiterat que és competència exclusiva del president, però no s'ha estat de manifestar que la seva 'preferència personal' passa per esgotar 'al 100%' la legislatura.
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que afronta amb 'tranquil·litat i serenitat' la querella. Rigau considera que la querella ''neix de la pressió política'' i que ''els testimonis són evidents''. En aquest sentit, la consellera ha fet una crida a la ''màxima calma i serenor'' per procurar que aquest fet ''no ens allunyi ni un mil·límetre del nostre dia a dia''. Rigau ha inaugurat l'escola les Arrels de Mollerussa i així ha volgut demostrar que no ha destorbat l'activitat del Departament.
Informació relacionada: 
Els partits pro-consulta deploren la querella contra Mas 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada