dimecres, 11 de febrer del 2015

Catalunya, "més pròspera" amb un Estat propi segons el Deutsche Bank


11/02/2015
independència

Catalunya, "més pròspera" amb un Estat propi segons el Deutsche Bank

Deutsche Bank
Deutsche Bank

El banc internacional publica un estudi que avala la viabilitat de l'Estat català

Bernat Vilaró
El Singular
Catalunya seria "més pròspera" si tingués un Estat propi. Ho afirma un estudi del Deutsche Bank, que conclou que tant una Escòcia independent com una Catalunya independent "han de guanyar un grau substancial de prosperitat gràcies a la independència", segons s'afirma en l'informe, publicat el 6 de febrer amb el títol Better off on their own? Economic aspects of regional autonomy and independence movements in Europe.

L'estudi del banc internacional detalla que amb la secessió "desapareixerien les transferències fiscals a d'altres parts de l'Estat espanyol" i que, per tant, l'Estat català tindria una capacitat econòmica molt més solvent que l'actual, dins del marc espanyol.

D'altra banda, el document del Deutsche Bank alerta dels "riscos" de la independència i de les noves despeses que hauria d'assumir la Generalitat, com ara l'exèrcit, la diplomàcia o l'assumpció de part del deute espanyol, i avisa que tot plegat s'ha d'acabar pagant: Hom ha de ser capaç de pagar la independència", afirma.

A més, l'informe assegura que "hi ha poques vies a través de les quals la independència pot generar avantatges financers". Però en el cas d'una Catalunya independent, el Deutsche Bank reconeix que "l'economia registraria una millora".

L'article del Deutsche Bank, en PDF.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada