dimarts, 17 de febrer del 2015

El govern català tira pel dret i activa l'acció exterior

17/02/2015
ambaixades

El govern català tira pel dret i activa l'acció exterior

Artur Mas
Artur Mas

La Generalitat accelera el procés a l'espera d'un recurs de l'Estat espanyol

Bernat Vilaró
El Singular
El govern català accelera el desplegament de l'accció exterior de la Generalitat, a l'espera que el govern espanyol interposi un recurs. El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ja va avançar que l'executiu de Mariano Rajoy estudia recórrer la llei catalana d'acció exterior i les ambaixades a Roma i Viena. Davant d'aquest escenari, el govern d'Artur Mas tira pel dret i executa nous moviments.

El 12 de març s'esgota el termini per portar la llei catalana d'acció exterior al Tribunal Constitucional, de manera que el consell de ministres espanyol encara té tres reunions per prendre una decisió. Segons explica avui el periodista Roger Tugas al 'Diari ARA', el govern català ja està intensificant el ritme normatiu d'aquesta estructura d'Estat que considera bàsica.

Així, el govern de Mas vol anar per la via ràpida i desplegar els fonaments de la normativa i afermar-los abans de les eleccions del 27-S. L'acció concreta té els objectius d'implementar el dret comunitari, interlocutar amb els diferents ministeris d’Exteriors per qüestions de la UE o intentar participar en la negociació de tractats internacionals, segons publica l''ARA'.

A més, el decret també fixa que cada departament del Govern ha de disposar d’un responsable d’acció exterior, i concreta les funcions i els membres de la Comissió Interdepartamental d’Acció Exterior i de Relacions amb la UE i d’un Consell anàleg, amb representants de les entitats i de les comunitats a l’exterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada