dissabte, 14 de febrer del 2015

La ruta gurmet del bacallà

FINS AL 8 DE MARÇ A BARCELONA

La ruta gurmet del bacallà

.40 restaurants i 12 bacallaneries serveixen menús i plats amb aquest peix

EL PERIODICO
F. I.
BARCELONA
Dissabte, 14 de febrer del 2015
Els xefs Víctor Quintillà (Lluerna) i Lluís Tomàs (Bitxarracu).
La ruta del bacallà és, des de fa tres anys, una altra cosa. Res a veure amb les discoteques de la costa valenciana on sonava música makina. Ara és la Ruta del bacallà, una cita indispensable per a amants d'aquest peix blanc que reuneix 40 restaurants i 12 bacallaneries de Barcelona. Des de dijous passat elaboren plats o menús amb aquest producte. El motiu principal d'aquesta edició és Tradició contra avantguarda. No en va, el bacallà és un dels ingredients predilectes de la cuina catalana, ja sigui en receptes clàssiques o en creatives i trencadores.
Fins al 8 de març vinent (es fa coincidir amb els primers dies de Quaresma), 25 establiments serveixen menús tancats amb preus que oscil·len entre 22 i 50 euros, i 15 més preparen plats que costen entre 3,5 i 15 euros. Les bacallaneries ofereixen petites degustacions els dijous, divendres o dissabtes segons l'establiment. També s'organitzen tallers de cuina on s'ensenya a cuinar el bacallà seguint la tradició amb trucs i receptes fàcils.
Entre els locals que hi participen -la llista es pot consultar a la web www.rutadelbacalla.cat-, n'hi ha de clàssics (Can Pineda, Suquet de l'Almirall, Semproniana, Windsor), de nous o de relativament nous (Bitxarracu, Taverna del Suculent, Nonono) i fins i tot premiats per Michelin (Nectari).
MARIDATGE AMB CERVESA / La ruta del bacallà està organitzada pel Gremi de Bacallaners de Catalunya, que certifica la qualitat i la procedència del bacallà curat tradicional que es promociona en la iniciativa, i Damm, que proposa maridar el peix amb la seva cervesa Inèdit, ja que se serveix amb els menús i plats.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada