diumenge, 22 de febrer del 2015

Ovació als independentistes al consell nacional d'Unió

QUE S'HO FACIN MIRAR...!!!

Ovació als independentistes al consell nacional d'Unió

Pelegrí té problemes per aturar els aplaudiments a un discurs de Castellà.El sector Duran admet la seva minoria.El líder d'Unió s'absenta cinc minuts en el discurs d'Espadaler.

Especial: Eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015

, Barcelona | ND 22/02/2015 a les 12:26h
El consell nacional d'Unió d'aquest dissabte tenia suc. A l'ambient s'hi respiraven diversos elements en suspensió del procés sobiranista que ha comportat serioses garrotades dins la federació. Però finalment es va signar una pau armada, amb  un suport explícit i sonor dels quadres del partit a les posicions independentistes i l'acord de celebrar una consulta interna pel full de ruta del 27-S que, fins i tot, CDC va celebrar. Duran no va prendre la paraula i el que va molestar a molts dels càrrecs fou que es va absentar marxant de la sala mentre el secretari general del partit, Ramon Espadaler, pronunciava el seu discurs.

La carta del sector Duran

Josep Antoni Duran i Lleida se les havia tingudes amb el coordinador general de CDC, Josep Rull, per la votació a Madrid  sobre el Pacte contra el terrorisme jihadista. Finalment, la crisi es va tancar com sempre s'acaben tancant. Però, el sector Duran no va voler desaprofitar l'ocasió per intentar una jugada amb què protegir i intentar enfortir el líder de la formació ara en hores baixes de popularitat.

Així un cop es va decidir que se celebrarà una consulta interna de la militància per decidir el full de ruta del 27-S, un grup de consellers nacionals van voler llegir la carta- manifest del sector Duran contra els independentistes d'Unió que va avançar Nació Digital aquest divendres. 

La carta, llegida per la consellera nacional i regidora d'UDC de l'Hospitalet del Llobregat, Anabel Clar, va esverar els ànims independentistes en tant que hi havia una al·lusió directe a Toni Castellà, cap visible del sector més abertzale dels democratacristians, a qui es tillava de “frívol”. Castellà va demanar la paraula per “al·lusions” i va pronunciar un discurs que, diverses fonts tant d'una banda com de l'altra, va aixecar els ànims dels independentistes del partit.

De fet, les mateixes fonts apunten que Josep Maria Pelegrí, com a president del consell nacional, va suar la cansalada per aturar l'ovació que va rebre el discurs de Castellà. Un discurs que molts van interpretar com una catarsi al partit que va fer adonar “de la importància simbòlica pel procés d'Unió”.

Duran i Espadaler

Per altra banda, molts consellers nacionals es van mostrar força molestos perquè Duran va abandonar la sala uns minuts mentre el secretari general, Espadaler, va presentar el seu informe discurs als quadres del partit. Molts, fins i tot del pinyol del líder, van titllar el gest de “desconsideració” i “descortesia”.

Calma preocupada

Després del conclave d'ahir, els quadres del partit volen aprofitar la calma i veure com queda el panorama després de les municipals. De fet, la majoria de veus estan satisfetes amb l'acord de la consulta interna tot i que admeten desconèixer si estatutàriament està previst una consulta d'aquestes característiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada