divendres, 20 de febrer del 2015

Les Illetes de Formentera, cinquena millor platja del món segons Tripadvisor

Divendres  20.02.2015  06:00

Les Illetes de Formentera, cinquena millor platja del món segons Tripadvisor

El rànquing es basa en la quantitat i la qualitat de ressenyes dels usuaris d'aquest portal de comparació d'hotels i destinacions turístiques

Vilaweb- Oficines de Turisme
El portal de comparació d'hotels i destinacions turístiques TripAdvisor ja ha publicat la llista de les millors platges del món. Basant-se en la quantitat i la qualitat de ressenyes dels milions d'usuaris durant els últims dotze mesos, TripAdvisor ha descobert les vint-i-cinc destinacions de platja més destacades del planeta. En la llista, n'hi ha entrat una del país, en la cinquena posició: les Illetes de Formentera.
En la primera posició hi ha la mateixa de l'any passat: la Baia do Sancho, a l'illa brasilera de Fernando de Noronha.
Entre les deu primeres també hi ha Grace Bay a Turks i Caicos (segona), Rabbit Beach de Lampedusa (tercera), Paraiso Beach de Cayo Largo a Cuba (quarta), Anse Lazio a les Seychelles (sisena), White Beach a les Filipines (setena), Flamenco Beach a Puerto Rico (vuitena), Whitehaven Beach a Austràlia (novena) i Elafonissi a Creta (desena).
TripAdvisor també ha establert les llistes de millors platges segons els seus usuaris per regions. En el cas d'Europa, a més de les Illetes (que puja a la segona posició rere Rabit Beach de Lampedusa), també hi ha Cala Comte d'Eivissa (vint-i-tresena).
Cercar platges a Formentera:
Informació turística www.illesbalears.es
Platja de ses Illetes
Formentera
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja de ses Illetes
Platja de ses Illetes està a quatre quilòmetres de la Savina, situada a la península de Trucadors, entre Punta des Pas i Platgeta des Carregador. Hi ha una rampa per a minusvàlids per a l'accés a la platja a la zona anomenada Cavall d'en Borràs. Des de la seva costa s’entreveuen i la resguarden els illots Illa des Ponent, Illa de Tramuntana, Escull des Pou, Illa Rodona, Escull d’en Paia, Racó des Palo, a la seva zona sud, i l’illa s’Espalmador, al nord. D’aquí prové el seu topòmim.

Aquest entorn natural, on es practica el nudisme, forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de ses Salines i la prada d’alga posidònia que es troba baix les seves aigües ha estat declarada Patrimoni de la humanitat per la Unesco. Aquest fet junt a la seva aigua cristal·lina fa que submarinistes de tot el món venguin a practicar busseig en aquest lloc privilegiat.

Aquesta platja bella, verge i paradisíaca es caracteritza per tenir una dimensió mitjana, un talús de fina arena blanca, una pendent molt suau (a 50 metres de la platja s’assoleix una fondària de 1,5 metres) i una orientació cap a l’oest. Es tracta d’una de les platges més freqüentadas de la bella Formentera.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular, el ciclomotor o la bicicleta es podran estacionar gratuïtament pels voltants. També es pot arribar-hi utilitzant el transport públic; la parada d’autobús més propera es troba a mig quilòmetre de distància.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

 Oficines de Turisme
 

Platja de ses Illetes
Informació sobre el municipi Formentera

L’illa de Formentera té una extensió de 83,2 quilòmetres quadrats (una longitud de 14 quilòmetres d’est a oest, vuit de nord a sud i 69 de costa) i 8.000 habitants.

Al voltant d’aquesta illa s’hi trobaran tota una sèrie d’illots, entre els que destaca pel seu tamany els situats a la zona septentrional, Illa de s’Espalmador i s’Espardell, amb unes superfícies de 1,3 y 0,5 quilòmetres quadrats, respectivament.

Formentera és pràcticament plana. Una zona central, estreta y baixa uneix dos cims miocènics, localitzats a l’est i a l’oest, respectivament. L’elevació oriental, la Mola, s’alça fins als 192 metros de altitud, mentre que el puig occidental, Cap de Barbaria, té una alçada de 98 metros. Entre ambdues muntanyes, i com a istme d’unió, es desenvolupa una estreta i allargada franja de terra. Presenta una longitud aproximada de cinc quilòmetres en direcció llevant-ponent, així com una amplada que, en alguns punts, no hi arriba al quilòmetre i mig. La zona nord de Formentera es caracteritza per ser molt plana i per acollir dos estanys, Estany Pudent (utilitzat durant la Guerra Civil espanyola com a base de hidroavions) i Estany d’es Peix, així com per la baixa i estreta Punta de Trucadors, conjunt de dunes que determinen a un costat y a l’altre Platja de Illetes i Platja de Llevant.

Aquest paradís terrenal de bellesa marina ha inspirat a artistes de diferents disciplines, com la música (Peter Sinfield, Pink Floyd, David Alleb, Kevin Ayers) o la pintura (Grup 69, Museu d’Arts Contemporànies).
El municipi té un total de 22 platges.
Principals dades tècniques
  • Longitud de la platja: 
    450 metres
  • Tipus d'accés: 
    Per a vianants
    Per a vehicles
    Per a vaixells
  • Amplada mitjana: 
    60 metres
  • Accés minusvàlid: 
    No
  • Grau d'ocupació: 
    Alt
    Mitjà
    Baix
  • Zona de fondeig: 
    No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada