dimarts, 24 de febrer del 2015

UN TOMB DEL MEDITERRANI A BAVIERA (2).- Del 12 al 25 de febrer del 2015.-A Munic del dijous gras al dilluns de Carnaval.

Articles del Víctor
15/16.02.15.
UN TOMB DEL MEDITERRANI A BAVIERA (2).
A Munic del dijous gras al dilluns de Carnaval.
Del 12 al 25 de febrer del 2015.
Just farà cinc dies que vàrem aterrar alhora en punt (les 17,33) a l'Aeroport Internacional de Munic-Franz Josef Strauss (MUC), després que l'avió A321 de la Lufthansa de sortida a les 15,35 de la tarda i l'arribada a Munic havia de ser a les 17,35 ho va fer quan passaven passats més de deu minuts de l'hora oficial - i una de les coses que més m'agrada fer quan vaig en avió, a part de xerrar, es prendre notes de les incidències del vol, apuntar per on passa, seguin-ho si puc amb el mapa que va adjunt a la revista institucionals de la companyia i que normalment és al respatller de davant i fer una mena de cronologia del trajecte i després, si puc, comprovar-ho a vols semblants que hagi fet, ja ho diuen,de manies els metges no en curen - , en definitiva que va deixar de tocar de peus a terra, vull dir de rodes a la pista a les 15, 47 i tocaren de nou a l'asfalt bavarès a les 17,33 minuts, o sia que el vol va durar exactament 1 hora,46 minuts, en un vol plàcit i tranquil. 
                                                                                   
 
Comentaris mentre anàvem cap a Munic.
Doncs si, gairebé una hora després que vàrem aterrar, ja a l'aparcament comprovarem que la temperatura estava prop d'un grau sota zero i fins que arribarem a la nostra a la destinació a la part sud-oest de Munic, i cinquanta-quatre quilòmetres des de l'aeroport Muniquès tot estava nevat. Baixant per l'Autopista A9 Munic-Berlín, que bé de Nuremberg comprovarem com era de dens el transit a tres carrils a aquelles hores i en un dijous laborable. Després de l'encreuament (Kreuz)Munic-Nord amb l'A9 direcció Salzburg, poguérem veure el costat dret l'Allianz Arena, el camp de futbol del FCBayern München - del Pep Guardiola, on a Munic el tenen com un ídol, i que fa un parell dies el seu equip va golejar per 8 a 0 a l'Hamburg i que actualment va vuit punts pel davant del Wolfsburg que n'és el segon de la Bundesliga i continua a la Champions League - . 
                                                                              
Un estadi que quan hi passarem, a voltant de les set de la tarda, - aquí a les sis de la tarda ja és fosc i negre- la seva cobertura que és plastificada com si fos un gran globus era tota de color Blau, una coberta que té diferents colors (Blau,Vermell i un blanc neutre ) que canvia de colors segons l'equip que hi juga, perquè cal dir que en aquest mateix estadi hi juguen alternativament els dos equips de la ciutat: el TSV 1860 München; o el FCBayern München. Us aconsellem de passada que si voleu anar a visitar l'Allianz Arena, tant si és dia de partit com si no, des del centre de Munic i sense problemes, cal que s'agafi la Línia de Metro (U), la U6, hi ho podeu fer a la cèntrica Odeonsplatz o la famosa Marienplatz i al cap d'onze o dotze estacions s'arriba a la U-Bahn-Station Fröttmaning i d'allí a l'estadi hi ha cinc minuts a peu. Recordem que es pot visitar màxim fins a les sis de la tarda, que per experiència ja em va anar just temps enrere.
                                                                             
Neu i fred per donar i vendre.
De tots aquest quatre dies que estem a la capital de la Baviera les temperatures no es mouen pas gaire de dos a quatre sobre zero durant el dia, i de zero a sis sota zero a la nit, i fins ara els dies és reparteixen entre núvols i sol , sol radiant i núvols, però la neu li costa de marxar, i sort, que aquesta cosa de les nevades ja la tenen resolta i organitzada. 
Un tomb pel centre neuràlgic muniquès (1).
Tot i així durant el dia, a fora he passat força fred, sobretot aquest passat dissabte m'he anat a fer el tradicional tomb pel centre de Munic, i això vol dir traslladar-me a la zona que prenen per centre la Marienplatz, i que es considera el centre neuràlgic muniquès i d'allí podem anar a l'Odeonsplatz , o bé a l'inrevès pels carrers de la moda i del glamur com sòn el Weinstr , seguit del Theatiner-str per una banda o el Diener-str, seguit de la Residenz-str per l'altra banda i que ambdós vies van i vénen de l'Odeonsplatz o la famosa Marienplatz. Del bell mig de la Residenz-str, de la Max-Joseph Platz, comença uns dels altres famosos i llargs carrers de la moda com és la Maximilian- str. De la Marienplatz tambè és pot anar o venir fins a la Karlplatz (Schaus) pel Neuhauser-str, seguit del Kaufingerstr que també està ple de moda i glamur. 

Continuaré explicant el Tomb per Munic i Baviera.
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada